Vacek: Prožili jsme strašně zvláštní zápas

Záložník Kamil Vacek hodnotí zápas s Pardubicemi.

Vacek: Prožili jsme strašně zvláštní zápas

Porážku s Pardubicemi okomentoval záložník Kamil Vacek. Středopolař mluvil o průběhu utkání a převaze Klokanů.

Daly nám Pardubice lekci z produktivity?
Fotbal je někdy strašně těžký a popravdě teď ani nevím, jak bych utkání zhodnotil. My jsme zkrátka do něj nevstoupili úplně špatně, ale najednou byly Pardubice podruhé na naší půlce a vstřelily nádherný gól. Ještě do poločasové pauzy jsme mohli srovnat, kdy před brankou bylo spoustu závarů, jenže neprosadili jsme se a v poločase prohrávali. Úplně stejně začala druhá půle. Znovu byl míč povětšinu času v naší moci, jenže Pardubice vstřelily druhý gól. Nutno říct, že opět téměř z ničeho. Bylo to takové zvláštní. Soupeři musíme pogratulovat, utkání si rozebrat a zlepšit se.

Ačkoliv jsme měli velkou převahu, tak šancí bylo tentokrát pomálu…
Celý týden jsme se na soupeře chystali. Pravda je ovšem taková, že jsme nebyli schopni předvést v utkání to, co jsme plánovali. Věděli jsme, kde mají Pardubice mezery a kudy vede cesta, ale nebyli jsme efektivní. V první půli byli v šanci Tomáš Necid s Vladislavem Levinem. V těchto momentech se zápas láme. Trenér nás upozorňoval, že zápasy s Pardubicemi nejsou pokaždé úplně hezké, což se teď v plné míře ukázalo. Věřím, že kdyby se nám povedlo dát na 1:1, tak vyhrajeme. Rozhodně zápas nebyl takový, že by nás Pardubice přejely.

Překvapilo tě, že naše převaha byla natolik dominantní? V podstatě v zápase nebyl nějaký úsek, kdy by nás soupeř zmáčkl…
Ať se člověk snaží sebevíc, tak na nás bylo určitě hodně vidět, že jsme byli psychicky zlomení. Pokud prohráváte a soupeř vás přehrává, dokážete to pochopit. Tentokrát jsme pocitově pořád drželi míč a věděli, že s trpělivostí se šance urodí. Ovšem najednou už to bylo o dva góly, což nám situaci znatelně ztížilo.

Pardubice - Bohemians 3:0 (1:0)
Pardubice - Bohemians 3:0 (1:0)
Hrálo nějakou roli, že jsme sice hráli venkovní zápas, ale byl téměř „domácím?“
My jsme utkání brali jako domácí. O to víc nás mrzí, že jsme ztratili tři body. Začátek ligy byl těžký. Poslední tři zápasy jsme rozhodně nehráli špatně. Proti Pardubicím bylo naším záměrem na ně navázat, ale získat tři body.

Je teď lepší, že po takové porážce už hrajeme ve středu pohár v Sokolově?
Podle mě je vždycky lepší, pokud jdou zápasy rychleji po sobě, než když se víc trénuje. Utkání s Pardubicemi si ale musíme zhodnotit. Sice je teprve začátek ligy, ale body musíme sbírat. Ztráta bodů mě mrzí o to víc i v souvislosti s tím, že jsem dostal šanci po dlouhé době a na zápas se těšil.

Měli jsme dvanáct rohových kopů a několik standardních situací. Ani z nich ale nevzešla nějaká větší příležitost…
Je hodně složité to hodnotit. Honza Kovařík to kope naprosto skvěle a závarů bylo skutečně dost, ale i když míč někam po souboji vypadl, tak my toho nevyužili. Pardubice se celou dobu prezentují svým jediným systémem, který mají dobře zvládnutý. Nebylo náhodou, že v minulé sezoně udělali tolik bodů.