Ve středu jedou Klokani do Sokolova

Bohemku zahajuje letošní cestu MOL Cupem.

Ve středu jedou Klokani do Sokolova

Nejvyšší fotbalová soutěž má za sebou již úvodních pět kol. Uprostřed týdne se o slovo ovšem hlásí také tuzemský pohár, který má na programu zápasy druhého kola. Toho se zúčastní i Bohemians. Los vedený předsedou Petrem Fouskem jim jako soupeře přisoudil třetiligový Baník Sokolov, který ještě v předloňské sezoně byl účastníkem profesionální FORTUNA:Národní ligy. Oba týmy se v rámci přípravných zápasů utkaly v červenci 2016, kdy po gólech Dostála a Průchy skončilo utkání nerozhodně. V únoru 2015 pak vyhrála Bohemka díky brankám Bratanoviče s Bartkem (2:1), když za Sokolov skóroval Čada. Soutěžní vzájemné zápasy se datují do sezony 2012/2013. Bohemians tehdy ve druhé lize smetli svého soka v zaplněném Ďolíčku rozdílem třídy už během prvního poločasu (3:0). Odveta skončila bezbrankovou remízou.

Jenže dnes je realita zcela odlišná. Vlivem finančních potíží už uplynulý ročník strávil Sokolov ve třetí lize. V této sezoně navíc ještě nezvítězil a aktuálně je na posledním místě s nulou na kontě bodů a se skóre 3:10. Ze vstřeleného gólu se radovali dvacetiletý Lukáš Šulc a o poznání zkušenější Jiří Mlika, jenž se trefil dvakrát. Ve dvou zápasech třetí ligy nastoupil v brance Jakub Richter, jenž inkasoval celkem šest branek. O tomto víkendu se mezi tři tyče postavil Vojtěch Štrunc, který obdržel čtyři góly.

Pardubice - Bohemians 3:0 (1:0)
Pardubice - Bohemians 3:0 (1:0)
Utkání se hraje na stadionu Baníku Sokolov ve středu od 17 hodin. Hlavním sudím bude Petr Hocek a jeho asistenty Jakub Hrabovský s Michalem Volfem. O nejdůležitějších momentech budeme informovat na sociálních sítích.

Základní plné vstupné na utkání je stanoveno na 80 Kč. Ženy a senioři se dostanou na utkání za 40 Kč. Držitelé ZTP průkazu a osoby do 18 let mají vstup zdarma. Vstupenky se kupují na hlavní pokladně. Poté budou fanoušci nasměrování do vlastního sektoru. Zaparkovat je možné v prostoru u areálu.