Vysoká výhra posílá Bohemku do dalšího kola

Klokani neponechali nic náhodě a v Sokolově jednoznačně zvítězili.

Vysoká výhra posílá Bohemku do dalšího kola

V pohárovém utkání na hřišti Sokolova obsadil brankářský post Le Giang. V obraně byli Krch, Nový i Bartek. Poprvé po dubnovém zranění nastoupil zkušený Jindřišek. Kraje zálohy zaujali Fulnek s Novákem a v útoku operovali Chramosta s Koubkem.

Hned několik vteřin po úvodním hvizdu nebyla Bohemka daleko od vstřelené branky. Chramosta na levé straně posunul míč do tandemu Bartkovi, jehož krásný centr si v šestnáctce skvěle našel Květ, jenže ránu levačkou z voleje famózně zneškodnil gólman Štrunc. Na druhé straně se snažil individuálně prosadit Bílek, ale po průniku pálil slabě a mimo tři tyče.

Sokolov - Bohemians
Sokolov - Bohemians
Radovali se tedy Zelenobílí. Na hranici velkého vápna si připravil míč osamocený Fulnek a tváří v tvář vybíhajícímu brankáři přesnou střelou k pravé tyči zajistil svému týmu brzké vedení.

Náskok mohl navýšit Novák. V prvním případě mu chyběl kousíček, aby se dostal k míči. V tom druhém ho přesně zpětným centrem našel Chramosta, avšak mladý záložník pravačkou pálil jen těsně vedle pravé tyče. Další příležitost Klokanů vznikla po rohovém kopu, když centrovaný míč propadl až na zadní tyč ke Květovi, jenž si ho připravil ke střele, ovšem tu zvládl vyrazit brankář Štrunc.

Krátce po odehrání úvodní půlhodiny manévroval s balonem na hranici velkého vápna Jindřišek až ho jemným dloubáčkem přes protihráče předal na Koubka, který ale pálil nad branku Sokolova. Nevyužitou příležitost chtěl útočník Bohemky napravit a malou chvilku později. Po přistrčení od Fulneka ovšem střelu vyrazil domácí brankář a dobíhající Novák už neměl problém s tím, aby balon uklidil do prázdné branky, čímž navýšil náskok Bohemians a zároveň určil poločasové skóre.

Sokolov - Bohemians
Sokolov - Bohemians
Krátce po začátku druhého poločasu měl míč v moci na hranici šestnáctky znovu Novák a parádně přidal třetí trefu Klokanů a svoji druhou v utkání. Bohemka neměla dost. Květův centr od rohového praporku se snesl až ke Köstlovi, jehož ránu pravačkou na zadní tyč zastavila až síť. Vstřelil tak svůj první soutěžní gól od svého příchodu do Bohemians.

Téměř devět stovek diváků vidělo na začátku závěrečné dvacetiminutovky pěkný náběh Jindřiška, který tvrdě vypálil na přední tyč, kde byl včas brankář Štrunc a ránu vyrazil, ačkoliv jen ke Koubkovi, jenž rychle přispěchal s dorážkou, ale i tentokrát byl úspěšnější strážce domácí branky.

Vzápětí ale Novák našel centrem Květa, jehož hlavička znamenala pátý gól v síti Sokolova. Navázat na něj mohl střídající Vacek. Zkušený záložník si po přihrávce Necida připravil balon na pravou nohu, avšak technickým pokusem minul prostor mezi třemi tyčemi. Jinak si pět minut před koncem počínal Fulnek, když postupoval sám na gólmana a prudkou střelou k pravé tyči dokonal tenisového "kanára."

Vysokým vítězstvím už utkání skončilo, a tak si Bohemka ze Sokolova odvezla vysoké vítězství a postup do třetího kola MOL Cupu.