V neděli na fotbal do Ďolíčku

Bohemians se v šestém ligovém kole utkají s Teplicemi.

V neděli na fotbal do Ďolíčku

Úvodní ligový cyklus, přičemž jednotlivé odděluje reprezentační přestávka, již o tomto víkendu napíše svoji poslední kapitolu. Do Ďolíčku dorazí celek ze spodní části tabulky, kterým jsou Teplice. Tým ze Stínadel už v probíhající sezoně poznal pocit vítězství, když doma nejtěsnějším možným rozdílem zvítězil nad Jabloncem (1:0). Jinak se ovšem svěřenci kouče Radima Kučery neodvrátili od obrázku z minulého ročníku. Během dosavadních pěti ligových kol obdrželi deset branek, což se napříč ligovým pelotonem povedlo pouze Karviné.

Oba týmy se spolu utkaly i během nedávné letní přípravy, a to hned dvakrát. Při příležitosti dvojutkání hraném v Roudnici nad Labem byla v obou případech úspěšnější Bohemka. V prvním utkání vyhrála po brankách Koubka s Hronkem (2:0) a ve druhém vystřelili výhru Chramosta, Puškáč a opět Koubek (3:2).

V týmu už skončil mladý obránce David Heidenreich. Nepokračují ani Admir Ljevakovič s Vukadinem Vukadinovičem. Do Hradce odešel defenzivní záložník Petr Kodeš. Z hostování v polském Podbeskidzie Bielsko-Biała se vrátil exKlokan Jakub Hora, ovšem zamířil na přestup do Českých Budějovic. Z jihu Čech pro změnu přišel David Ledecký. "Pod křídly" klubu ze Stínadel už je Robert Jukl, jehož působení se změnilo v přestup. Z pražské Dukly dorazila posila do defenzivních řad, jíž je Martin Chlumecký. Nejde ale o jediného hráče z Julisky. Dalším je totiž záložník Štěpán Krunert. K novým tvářím se řadí i Josef Švanda, jenž naposledy působil ve Vrchovině hrající Moravskoslezskou fotbalovou ligu. V angažmá na teplických Stínadlech pokračuje i Jan Fortelný,

Bohemians - Teplice 1:1 (1:1)
Bohemians - Teplice 1:1 (1:1)
Obránce Martin Chlumecký se po svém příchodu zařadil na první místo v počtu úspěšnosti přihrávek (73%). Z deseti obdržených branek hned čtyři padly po akci na pravé straně Teplic. Dvakrát lovil brankář Severočechů míč ze sítě po rohovém kopu. Naopak vstřelených gólů Teplice dosáhly po akci vedenou středem hřiště (2 vstřelené branky). Třetí gól Žlutomodrých padl po akci na pravé straně.

Asistent trenéra Erich Brabec mluvil o slabině soupeře: "Těžko můžu Teplice hodnotit. Zatím výsledky nemají, ale v Budějovicích hrály velmi dobře, což platí i pro první poločas proti Mladé Boleslavi. Pro ně je škoda, že z první ošemetné situace inkasují. Navíc mají mladý tým a otáčet zápasy je pak zvlášť pro něj velmi těžké. Jestli ale navazují na minulou sezonu, to si musí vyhodnotit oni."

Letní přípravné zápasy ale nijak výraznou nápovědou nebudou: "Nemyslím si, že by naše vzájemné zápasy v přípravě byly nějak vypovídající. Tehdy měly oba týmy široké kádry, nacházely se v přípravném období, tudíž roli hrála i únava. Může nám ale určitě pomoci, že jsme obě utkání zvládli vítězně."

Zatímco Bohemka postoupila v poháru po jednoznačném vítězství, tak Teplice odehrály mnohem náročnější zápas: "Nevím, jestli to vítězství bylo šťastné. Jeli do Benešova pro postup a svého cíle dosáhli úspěšně. Soupeř sice měl v závěru velkou šanci ke srovnání, když šli hráči Benešova sami na branku. Nechtěl bych ovšem hodnotit, zda postoupili se štěstím, či ne."

Zápas 6. kola FORTUNA:LIGY se hraje v Ďolíčku od nedělních 16 hodin. Hlavním rozhodčím bude Miroslav Zelinka. Asistenty poté Jiří Kříž s Danielem Vodrážkou. Na utkání si můžete vsadit také u Fortuny. Kurz na remízu je aktuálně 3,78. Kompletní nabídku naleznete v tomto odkazu.Brány stadionu se otevřou v 15 hodin. Od té doby budete moci na pokladnách zakoupit vstupenky, což je možné ovšem už i teď. Nákup provedete jednoduše na stránkách Ticketportalu, kam vás nasměruje odkaz pod tímto odstavcem. 

>>> VSTUPENKY <<<

Bohemians - Teplice 1:1 (1:1)
Bohemians - Teplice 1:1 (1:1)
V platnosti zůstává povinnost mít dýchací cesty zakryté respirátorem, a to minimálně třídy FFP2 (KN95). Jídlo a pití je možné konzumovat na tribunách. Pro vstup na stadion je současně nutné se prokázat dokladem o bezinfekčnosti. Online budou akceptovány státem uznávané varianty, což je aplikace Tečka (ke stažení ZDE) a Očkovací portál občana.

POTVRZENÍ O BEZINFEKČNOSTI

Bezinfekčnost je vyžadována u všech osob starších 6 let. Nejsou uznávány samotesty ani testy s potvrzením od zaměstnavatele. U vstupu do Ďolíčku lze prokázat bezinfekčnost jedním z následujících dokumentů:

• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 7 dní.
• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování AG testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin.
• Dokladem od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace
• Certifikátem o dokončené vakcinaci očkování, pokud:
- V případě jednodávkového očkování uplynulo od aplikace dávky 14 dní.
- V případě dvoudávkového očkování uplynulo od podání druhé dávky 14 dní.

Na test si můžete dojít i v den utkání, a to jen kousek od Ďolíčku. Odběrové místo se nachází v blízkosti Iris Hotel Eden.

>>> REZERVAČNÍ SYSTÉM <<<