Šestigólovou přestřelku vyhrála Bohemka

Čtyři góly v síti Teplic znamenají pro Klokany důležité tři body.

Šestigólovou přestřelku vyhrála Bohemka

Proti Teplicím obsadil místo v brance Le Giang. Před ním obsadil místo ve stoperské Krch po boku Köstla. Poprvé v základu byl Bartek a útočnou dvojici utvořili Keita s Chramostou.

Duel začala aktivněji Bohemka, která před kotlem fanoušků několikrát zatápěla hostům, ale Čtvrtečka výrazněji zasahovat nemusel. Naopak nebezpečí vzniklo na opačné straně hřiště. Na levačku dostal balon Moulis, jehož dělovku vytáhl Le Giang na břevno.

Po dvaceti minutách už se ale síť rozvlnila. Chlumecký přesným centrem našel Mareše, jenž si mezi obránci Bohemians naskočil na nabídku a hlavou k tyči poslal Teplice do vedení.

Bohemians - Teplice
Bohemians - Teplice
Zelenobílí měli míč v moci, ale přes teplickou defenzivu se nemohli dostat do vyložené pozice. Na jeden z centrů si na zadní tyči nabíhal Keita, ale ve skluzu na balon nedosáhl tak, aby mohl nebezpečně zakončit. Naopak udeřit mohly Teplice. Ke střele napřáhl Mareček, ovšem křižná rána nakonec minula o kousek levou tyč.

Bohemka před pauzou ještě stihla srovnat. Při souboji s Bartkem totiž teplický Moulis zahrál rukou a sudí Zelinka nařídil penaltu. Míč si vzal forvard Chramosta a střelou k pravé tyči srovnal stav zápasu. První půle skončila šťastně pro Klokany. Na centr Květa od rohového praporku si totiž naskočil Krch, jenž hlavou k levé tyči otočil stav utkání. Bohemians tedy odešli do kabiny s poločasovým náskokem.

Už na začátku druhého poločasu měla Bohemka k dispozici standardní situaci. Květův prudký centr odvrátila obrana Teplic k Bartkovi, který pálil z voleje, ale o kousek mimo tři tyče.

O malou chvíli později zahrával Květ další přímý kop ze strany. Při zahrávání byl ale hráč Bohemky faulován, což sudí Zelinka po kontrole u videa ocenil pokutovým kopem ve prospěch Klokanů. Exekuce se i podruhé ujal Chramosta a prudkou ránou po brankářově pravé ruce pojistil vedení Zelenobílých.

Klokani mohli přidat i čtvrtý gól. Levin roztáhl hru doleva na čerstvého Nováka, jenž si navedl míč k šestnáctce a posunul ho do tandemu Bartkovi, avšak ten střílel nad branku Teplic.

Bohemians - Teplice
Bohemians - Teplice
Zdánlivě poklidný závěr utkání přiživil záložník Fortelný, k němuž propadl míč a jeho bomba se zastavila až v síti. Ve čtyřminutovém nastavení Bohemians uháněli do protiútoku. Novák přihrál doprava Necidovi, avšak střela vysokého útočníka minula branku jen o centimetry.

Čtvrtého gólu se Zelenobílí přeci jen dočkali, když rychle rozehráli ve středu pole na Koubka a mladý útočník svůj samostatný únik proměnil a čtvrtým gólem rozjásal Ďolíček. Utkání krátce po rozehrávce Teplic skončilo a Bohemka mohla slavit premiérové vítězství v této sezoně.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Utkání bylo podobné tomu, které jsme odehráli s Pardubicemi. Měli jsme herní převahu, ale ne takovou, jako ve zmíněném duelu o minulém víkendu. Soupeř skóroval téměř z první šance. Vysvobodila nás penalta, z níž se podařilo srovnat. Nakonec jsme šťastně dokázali výsledek do poločasu otočit. Po pauze jsme chtěli aktivitu udržet. Zvýšili jsme vedení z druhého pokutového kopu, ale po vystřídaní dost brzy ztráceli míče. Výkon dnes nebyl nijak skvělý, ale důležité jsou získané body."