Chramosta: Ukázali jsme mentální sílu

Střelec dvou gólů hodnotí zápas s Teplicemi.

Chramosta: Ukázali jsme mentální sílu

Nedělní vítězství nad Teplicemi komentuje Jan Chramosta. Střelec dvou gólů okomentoval vývoj utkání i obě vstřelené branky.

Předpokládal jsi takovou přestřelku?
Hlavně jsem před zápasem očekával, že ho zvládneme vítězně. Naštěstí se nám to povedlo a máme důležité tři body.

Utkání se podobalo tomu s Pardubicemi. Míč jsme drželi, ale Teplice skórovaly téměř z první šance. Co nastalo po první inkasované brance?
Nemyslím si, že bychom panikařili. Zareagovali jsme na stav zápasu dobře. Do konce prvního poločasu jsme ještě stihli skóre otočit, což bylo pro další vývoj ohromně důležité. V době, kdy Mareš vstřelil první gól zápasu, jsem se ale trochu zděsil. Utkání se totiž na začátku vyvíjelo stejně, jako před týdnem. Znovu jsme měli ve hře převahu, hodně standardních situací a rohů, ovšem pořád bez gólového vyústění. Najednou přišla ojedinělá šance po centru a inkasovaný gól. Ukázali jsme ale mentální sílu a zápas dokázali otočit.

Během prvního poločasu moc šancí k vidění nebylo...
Nedařilo se nám dostávat se do správných prostorů. Měli jsme i dostatek dlouhých autů do vápna, ale většinou míče sbírali obránci Teplic a odvraceli je. Poté se tam ale Dan Krch krásně dostal a vstřelil velmi důležitý gól.

Musel ses rozmýšlet dlouho, aby sis vzal míč na penaltu?
Věřil jsem si a navíc jsem i mezi určenými hráči. Zahrávám je často a povedlo se mi ji v tomto případě proměnit. Lidi se možná při té první penaltě trochu chytli za hlavu. Z mé pozice na hřišti jsem viděl míč až v bráně, takže pro mě to takové překvapení nebylo. V té rychlosti na hřišti jsem ale zaregistroval, že střela úplně povedená nebyla. Gólmanovi míč proletěl pod rukou, tudíž pomohlo i trochu štěstí. Jinak jsem ji ale kopnul dle mého úmyslu. A jak se říká, štěstí přeje připraveným (smích).

Druhá penalta už byla suverénnější...
Tu už jsem zahrál tak, jak bych ji zahrávat měl. Věděl jsem, že pokud ji trefím dobře, tak se gólman do toho prostoru nedostane. Povedlo se mi ji přesně takto kopnout a znamenala pro nás i zvýšení náskoku.

Bohemians - Teplice 4:2 (2:1)
Bohemians - Teplice 4:2 (2:1)
Hřiště jsi opouštěl za stavu 3:1. Jak jsi prožíval na lavičce závěr utkání, kdy došlo na drama?
Tohle je jeden z nejhorších okamžiků ve fotbale, když člověk vystřídá. Pokud je ještě na hřišti, tak není tolik nervózní, neboť je stále ve hře. Na lavičce to ovšem nervy byly. Musím se přiznat, že po druhé brance Teplic jsem se docela bál. Klukům jsem ale věřil a nakonec ještě přidali čtvrtý gól.

Dávali jste zápasu nějakou mimořádnou důležitost? Sice jsme během úvodních pěti kol nevyhráli, ale přeci jen je teprve začátek soutěže...
Nijak jsme nepanikařili. Věděli jsme o našich předchozích zápasech a jací soupeři proti nám byli. Nepovedlo se nám bohužel utkání s Pardubicemi. Nebyl důvod k nějaké panice. Povedlo se nám ovšem konečně vyhrát. Věřím, že jsme tímto duelem zahájili nějakou pěknou sérii vítězství.

Zpomalilo tě zranění. Nyní už jsi stoprocentně fit?
Trochu ještě bojuju, ale asi spousta hráčů nastupuje s nějakými zdravotními problémy. Na utkání jsem byl připravený a nic moc mě v něm nelimitovalo. Fanoušci nám fandili a hnali nás dopředu, což bylo skvělé a patří jim velký dík.

Je vítězství cenné i v ohledu, že přišlo před reprezentační pauzou? S šesti body se nám rozhodně půjde do dalších ligových zápasů lépe...
Určitě ano. Tato utkání před reprezentační přestávkou jsou zrádná, protože nikdo pak na sebe nechce dva týdny koukat po nepovedeném utkání. Dá se říct, že máme teď trochu klid na práci. Je před námi čtrnáct dní, abychom se připravili na Zlín a zvítězili i venku.