Výsledky online ankety Sčítání Klokanů

Prohlédněte si výskledky ankety, do které se zapojilo téměř 3 500 fanoušků.

Výsledky online ankety Sčítání Klokanů

V uplynulých týdnech a měsících proběhla na sociálních sítích Bohemians a také na Virtuálním Ďolíčku jednoduchá a nezávislá online anketa mezi fanoušky Klokanů. Jejím cílem bylo zjistit, jaké je rozložení fanoušků v krajích v rámci České republiky. Dle očekávání první místo obsadila Praha, následoval Středočeský kraj. Zajímavé jsou ovšem výsledky dalších částí země.

Do ankety se zapojilo bezmála tři a půl tisíce Klokanů. Paradoxně 36 respondentů zároveň uvedlo fakt, že nejsou fanoušky Bohemians Praha 1905. Jejich motivaci k účasti ve Sčítání Klokanů tak nebude lehké najít. Zástupkyně něžného pohlaví v průzkumu tvořily 12,9 %. Do sčítání se jich zapojilo 447. Průměrný věk příznivce Zelenobílých pak vyšel na 40,6 let.

První místo s přehledem a očekávaně obsadil region Hlavní město Praha s více než třetinovým podílem (37 %). Na druhém místě skončil Prahu obklopující Středočeský kraj, kde bydlí čtvrtina účastníků našeho průzkumu (25 %). Otázkou pak bylo, jak bude vypadat situace na třetím a dalším místě. Celých 7 % fanoušků uvedlo své bydliště na území Ústeckého kraje, kterému tak patří třetí příčka. Další 4 % pak získaly kraje Jihočeský, Královéhradecký a Pardubický. O procento méně (3 %) účastníků uvedlo své bydliště v zahraničí. Na umístění dalších krajů v rámci České republiky se můžete podívat v infografice ve fotogalerii pod článkem.