Do Zlína vstříc prodloužení úspěšné série

Bohemka se v sobotu odpoledne představí v ligovém utkání na jihu Moravy.

Do Zlína vstříc prodloužení úspěšné série

Reprezentační přestávka skončila, a tak si hlavní slovo na scéně bere znovu klubový fotbal. Utkání sedmého kola FORTUNA:LIGY zavede Klokany na jih Moravy. Konkrétně přímo do Zlína, kde se jim dlouhodobě daří. Od posledního postupu Ševců do nejvyšší soutěže hrála Bohemka na tamní Letné celkem sedm zápasů. Pětkrát získala bod a dvakrát odjela s vítězstvím.

Aktuálně se Zlín vyšvihl na sedmé místo tabulky, ovšem s různými výsledky. Doma porazil Teplice (3:0) a všechny body si odvezl nejen z Liberce (1:0), ale také ze stadionu Karviné (3:2). Negativem jsou avšak vysoké porážky v Ostravě (1:5) a v domácím prostředí s Olomoucí (1:4). Třetí prohra nastala po velmi dobrém výkonu se Slavií (0:1).

Zlín - Bohemians
Zlín - Bohemians
Angažmá na zlínské Letné ukončil zkušený obránce Petr Buchta. V klubu už nepokračuje ani Petr Jiráček. Hostování skončila i záložníkům Dominiku Janoškovi a Romanu Potočnému. Novicem je velezkušený Martin Fillo, který přišel po působení v ostravském Baníku. Zálohu posílili Robert Hrubý s Rudolfem Reiterem.

V čele týmové produktivity je tradičně vytáhlý útočník Tomáš Poznar, který letos skóroval už třikrát. Všech pěti vstřelených gólů ze hry docílil Zlín akcí po pravé straně. Dva góly přidal z rohového kopu. Z celkových dvanácti inkasovaných branek padly hned dva po autovém vhazování a jeden z rohového kopu. Pět obdržených branek bylo z postupného útoku soupeře.

Erich Brabec dal vzpomenout na poslední zápasy Bohemians ve Zlíně: "Za dobu mého působení v Bohemce jsem zažil ve Zlíně zatím dva zápasy. Nejprve se nám povedlo zvítězit a v minulé sezoně jsme remizovali. Pro obě utkání platí tvrzení, že jsme hráli velmi dobře. To je rozhodně jednou z věcí, které se dají využít pro motivaci kluků. Oni si toho jsou ale samozřejmě sami vědomi."

Mluvil také o nevyrovnaných výsledcích Ševců: "Výsledky Zlína jsou opravdu hodně rozdílné. Ve dvou zápasech inkasovali hodně branek, ačkoliv třeba zápas s Olomoucí rozhodně dle vývoje neodpovídá tomu konečnému výsledku. Pro ně je ale skvělé, že zvítězili dvakrát na hřišti soupeře. Teď je čeká ale znovu domácí utkání. Poslední dva zápasy ve Zlíně jsme zvládli. Doufám, že na ně navážeme i v sobotním utkání."

Zlín ve dvou zápasech inkasoval celkem devět gólů: "Pokud tým v zápase prohrává, tak se obrana postupem času otevře a hráči více myslí na ofenzivu. Pro druhé mužstvo se pak otevírají okna, zejména pro hráče, kteří jsou silní v rychlých protiútocích. Toho dokázala využít Olomouc i Baník."

Nejvýraznější letní posilou je nejspíš zkušený obránce, který si zahrál i za jiné české kluby: "Fillo je na českou ligu abnormálně zkušený hráč. Reiter je zase skvěle vybavený rychlostně. Uvidíme ovšem, v jaké Zlín nastoupí sestavě. Na jaře se ujal týmu nový trenér a nastala i změna v rozestavení. Zápas bude trochu jiný, než ty předcházející. Rozhodně se ale Zlín dobře posílil."

Zlín - Bohemians
Zlín - Bohemians
Zápas se hraje na Letné ve Zlíně v sobotu od 16 hodin. Sledovat ho můžete v přímém přenosu na O2 TV Fotbal. Hlavním sudím bude Petr Hocek a jeho asistenty Radek Kotík s Lukášem Lakomým. Chybět nebudou ani videorozhodčí. Na utkání si můžete vsadit i u Fortuny. Kompletní kurzovou nabídku naleznete ZDE.

Vstupenky do sektoru pro fanoušky Bohemians (sektor F) je možné pořídit už s předstihem. Jeden lístek stojí 120 Kč. Nákup lze provést na odkazu pod tímto řádkem.

>>> VSTUPENKY <<<

Pro vstup na stadion je potřeba tradičně prokázat bezinfekčnost, což lze učinit několika způsoby:

• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 7 dní.

• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování rychlého antigenního testu (RAT) s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin.

• Dokladem od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace

• Národním certifikátem o provedené vakcinaci očkování, přičemž uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu

• Osoba podstoupila ve škole nebo školském zařízení nejdéle před 72 hodinami rychlý antigenní test s negativním výsledkem určený pro samotestování. Dokládá se čestným prohlášením zákonného zástupce nebo potvrzením školy.