Zasloužené vítězství ve Zlíně

Výborný týmový výkon proměnili ve tři body svými brankami Keita, Dostál a Koubek.

Zasloužené vítězství ve Zlíně

Proti Zlínu nastoupila Bohemka v nezměněné základní jedenáctce oproti poslednímu duelu s Teplicemi. V obraně byl tedy Krch, na levém halfbekovi Bartek a v útoku Chramosta s Keitou.

Utkání začali lépe právě Bohemians, kteří se usadili na útočné polovině a vytvořili si brzo i velkou šanci. Levin místo střely ještě za šestnáctkou prostrčil míč do uličky Chramostovi, který už byl sice sám před brankářem, ovšem ten proti němu rychle vyběhl a střelu útočníka Bohemky zneškodnil. Domácí odpověděli rychlým protiútokem, kdy za dlouhým pasem sprintoval Poznar a centrem od brankové čáry našel na rohu velkého vápna Filla, jenž pálil prudce z voleje, avšak střelu skvěle zastavil Krch.

Zlín - Bohemians
Zlín - Bohemians
Z další akce se Zelenobílí prosadili. Centr Květa od rohového praporku obrana Zlína odvrátila. Poté avšak Dostál adresoval křižný pas z poloviny hřiště znovu na Květa, který vyhrál hlavičkový souboj pro Keitu, jenž se svým důrazem na malém vápně prosadil a překonal Rakovana.

O dalších deset minut později mohlo být vedení Klokanů dvoubrankové. Balon totiž do vyložené pozice od Keity dostal Květ, jenže na gólmana Rakovana bohužel nevyzrál a následný roh Bohemka nevyužila. Domácí se snažili ohrozit branku Le Gianga, ale centry si zvládali Klokani pohlídat.

Naopak to byli právě oni, kdo se mohl radovat. Keita sprintoval za dlouhou přihrávkou a ačkoliv měl proti sobě dva bránící hráče, dokázal přes ně přihrát na úplně volného Chramostu, ale bohužel útočník Bohemky skákavý míč napálil nad branku Zlína. První poločas nakonec skončil za jednobrankového náskoku Zelenobílých.

Zkraje druhé půle pálil tvrdě Čanturišvili, ale Le Giang na brankové čáře ránu vyrazil. Veškeré plány Zlína na zvrat ovšem Klokani narušili nejlepším možným způsobem. Keita patičkou přiťukl balon nabíhajícímu Dostálovi, jehož střelu zastavila až síť a vedení Bohemians bylo rázem dvoubrankové.

Bohužel ale domácí kontaktní branku vstřelili. Střídající Tkáč vystřelil z dvaceti metrů a po teči Vondry skončil míč až za zády Le Gianga.

Zlín - Bohemians
Zlín - Bohemians
Vzápětí vznikl před gólmanem Rakovanem pořádný závar, kdy se Klokani protlačili několikrát ke střele, ale obětaví domácí obránci pro tento okamžik ještě vlastní branku uhájili a živili naději na srovnání skóre. Jenže Bohemka byla rezolutně proti. Deset minut před koncem vyslal Necid do samostatného úniku Koubka a mladý útočník ho proměnil jako starý mazák s přehledem na zadní tyč.

Klokani si už své vedení v klidu uhlídali a ze Zlína znovu odjeli s vítězstvím. 

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Zápas se nám povedl. O výhře jsme mohli rozhodnout už během první půle, ale neproměnili jsme několik příležitostí. To stále drželo Zlín ve hře a trochu nám zatrnulo po korigující brance. Nicméně jsme domácí nepustili do větších šancí a vítězství si pohlídali. Kluky bych chtěl pochválit za velmi kvalitní výkon. Po reprezentační pauze není úplně jednoduché takový podat."