V derby zvítězila Slavia

Klokani sice vedli, ale na obrat Slavie zareagovat nedokázali. 

V derby zvítězila Slavia

Do Vršovického derby vsadili trenéři na stejnou jedenáctku, která zvítězila ve Zlíně. Kapitánskou pásku tedy opět navlékl Krch a v útoku operovali Keita s Chramostou.

Úvod zápasu přinesl spíše náznaky šancí. Jednu takovou měli hosté, když v šestnáctce pálil Schranz, avšak fantastický obranný skluz ukázal Köstl, který ránu zablokoval.

Na druhé straně po faulu na Keitu zahrávala Bohemka standardní situaci. Centr Květa nejprve defenziva Slavie odvrátila, ale po sérii odrazů spadl míč před Chramostu. Útočník Bohemky se do něj levačkou opřel a svoji střelou k bližší tyči, která skončila v síti, nechal se vší parádou vybuchnout v Ďolíčku explozi radosti.

Bohemians - Slavia
Bohemians - Slavia
Ten samý hráč mohl záhy skórovat podruhé, ovšem ránu z voleje srazila defenziva Slavie. Po rohovém kopu napálil ze čtyřicetimetrové vzdálenosti odraženy míč Dostál, ovšem gólman Mandous si s razantním pokusem poradil. Během první půle Klokani nepustili hosty do výraznější šance a do kabin odešli s jednobrankovým náskokem.

Druhý poločas bohužel pro Klokany nezačal ideálně. Po souboji v obranné šestnáctce Bohemky zůstal ležet hostující hráč na zemi. Sudí Berka nejprve faul neodpískal, ale po kontrole situace u monitoru už pokutový kop nařídil. Ujal se ho záložník Stanciu a střelou k pravé tyči srovnal stav derby.

Za pár minut padla další branka. Před branku Bohemky přilétl centr z pravé strany, na malém vápně se nejlépe zorientoval Lingr, jenž překonal Le Gianga. Ačkoliv se Zelenobílí snažili nadechnout, tak téměř okamžitě přišla inkasovaná branka. Hlavičku po rohovém kopu vyrazil brankář Bohemky před sebe, kde dohrával situaci Kuchta a z dorážky zvýšil náskok hostů.

Bohemians - Slavia 1:5 (1:0)
Bohemians - Slavia 1:5 (1:0)
Hosté dostali možnost zahrávat i druhý pokutový kop. Tentokrát si balon vzal Krmenčík a prudkou ránou pojistil náskok Slavie. Korigovat mohl Krch, jenže po centru Kovaříka od rohového praporku hlavičkoval o kousek vedle pravé tyče. Jinak si o chvilku později počínali hosté. Do samostatného úniku se totiž hnal Schranz, jenž střelou o břevno přehodil vybíhajícího gólmana Bohemky.

V závěru nebyli Klokani daleko od úpravy skóre. Nejdříve střílel Kovařík, jenže střelu střídajícího záložníka zastavilo břevno. Premiérovémi ligovému gólu byl blízko obránce Bederka, k němuž se snesl centr na zadní tyči, ale ránu z voleje vyrazil Mandous. Ve Vršovickém derby tak po obratu zvítězila Slavia.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Je to pro nás hodně hořké. Měli jsme zápas dobře rozehraný. Chtěli jsme sérii Slavie ukončit, jenže nakonec je z toho debakl. Bojovali jsme trochu s ofenzivní částí hry. Chtěl jsem po hráčích, aby více udrželi míč a tlačili se dopředu. Po pauze jsme udělali chyby, které Slavia využila ve svůj prospěch. Z našich šancí jsme nedokázali zápas alespoň kosmeticky upravit. Fanoušci by si to rozhodně zasloužili."