Fulnek: Druhý poločas je poučením do dalších zápasů

Derby hodnotí univerzál Jakub Fulnek.

Fulnek: Druhý poločas je poučením do dalších zápasů

Vršovické derby komentuje Jakub Fulnek. V rozhovoru mluvil nejen o taktických plánech a povedené první půli, ale také o obratu soupeře po přestávce.

V jaké náladě jste šli do derby?
Na zápas jsme se moc těšili. Nervozita je v takových zápasech zbytečná, protože právě kvůli takovým člověk fotbal hraje. Byli jsme zdravě nabuzení a chtěli to ukázat také na hřišti. Navíc se derby hrálo před plným stadionem.

Podařilo se nám jít do vedení...
Nehráli jsme vůbec špatně v prvním poločase. Snažili jsme se Slavii napadat a získávali dost míčů, ale je škoda, že jsme ty situace lépe nedohrávali. Jinak bych ale řekl, že jsme byli vyrovnaným soupeřem, ačkoliv i Slavia měla samozřejmě nějaké šance, náznaky a závary. Stálo při nás i štěstí, ovšem z celkového pohledu nebyla první půle z naší strany vůbec špatná.

Dařilo se nám plnit v prvním poločase taktický záměr?
Stoprocentně úplně ne, neboť vždycky jdou některé věci zlepšit. I zpětně si člověk uvědomí, že určité situace mohl vyhodnotit jinak. Víceméně jsme ho ale plnili. Chtěli jsme být ale více aktivnější směrem do ofenzivy a silnější na míči.

Chtěli jste do druhé půle něco změnit, čím bychom Slavii překvapili? Nebo spíše pokračovat v nastoleném trendu a vychytat jen některé nedostatky?
Věděli jsme, že po pauze Slavia posílí útok, což se stalo v podobě střídajícího Krmenčíka. My se chtěli zlepšit v některých herních činnostech. Začátek druhého poločasu jsme bohužel vůbec nechytli a pak se to na nás jen valilo. Během nějakých patnácti minut jsme se rozsypali a už nedokázali zareagovat.

Bohemians - Slavia 1:5 (1:0)
Bohemians - Slavia 1:5 (1:0)
Po dvaceti minutách druhé půle ale bylo vše jinak... 
Je to velká škoda. I kdyby vyrovnávací gól byl jakýkoliv, tak je to stále remízový stav a do konce utkání by zbývalo spoustu času. Pro nás je to alepoň poučení do dalších zápasů.

Slavia byla po přestávce téměř stoprocentně efektivní...
Asi ano. My jsme si také vypracovali některé šance. V případě soupeře to ale kolikrát byly jen takové ušmudlané akce. Slavia kopala dvě penalty a jindy se míč jen odrážel nebo skákal ve vápně. Bohužel jsme je do těch situací pustili. Zápas se hodnotí velmi těžce. Nejhorší ale je, že nás zasáhla vyrovnávací branka a my už nebyli schopni na ni odpovědět.