Čtyři góly zajistily postup do osmifinále

Bohemka po gólech Kovaříka, Necida, Koubka a Hronka kráčí v poháru dál.

Čtyři góly zajistily postup do osmifinále

Do pohárového utkání v Prostějově nastoupil v brance Bačkovský. Kraje obrany zaujali Nový s Kovaříkem. V zahajovací jedenáctce byl i Novák, Koubek a Necid.

Na začátku zahrozil právě Novák, k němuž se odrazil míč po rohovém kopu, avšak jeho tečovaná dělovka skončila těsně nad břevnem. Vzápětí nádherně z levé strany odcentroval Kovařík, ale hlavičku Köstla zkrotil gólman Bárta.

Prostějov - Bohemians
Prostějov - Bohemians
Po půl hodině hry znovu začala útočná akce Bohemky u Kovaříka. Jeho centr prodloužil před brankou Köstl až na zadní tyč k Novému, který pálil jen do boční sítě. V závěru první půle ještě domácí tým měl k dispozici rohový kop, ale branku Bačkovského neohrozil. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Zkraje druhého poločasu se dostal do velké příležitosti Fulnek, avšak vychytal ho vybíhající brankář Prostějova, když střelu vyrazil na rohový kop. O malou chvilku později si našel na zadní tyči prostor Koubek, ale hlavičkoval nad branku. O slovo v ofenzivě se přihlásili i domácí. Střídající Vlachovský si sice naskočil na centr, ovšem hlavou usměrnil míč nad branku.

Poté byl ale v útočné šestnáctce faulován Necid a hlavní sudí odpískal pokutový kop pro Bohemians. Exekuce se ujal Kovařík a přesnou střelou k levé tyči posunul Bohemku do vedení.

Prostějov - Bohemians
Prostějov - Bohemians
To bylo vzápětí dvoubrankové. Po skrumáži a několika odrazech si míč našel Necid, který se zorientoval a zkušeně navýšil vedení Bohemians. Jen několik málo minut před koncem si na levé straně prosadil individuálně střídající Vondra, našel pod sebou nabíhajícího Koubka a mladý útočník třetí trefou Klokanů stvrdil postup.
Blízko čtvrtému gólu byl útočník Chramosta, ovšem ve své šanci orazítkoval tyč branky Prostějova. Čtvrté branky se ale Klokani dočkali. V samém závěru postupoval sám na branku Hronek a svůj únik chladnokrevně proměnil.