O víkendu do bouřlivé Ostravy

V sobotu odpoledne se Bohemka utká s ostravským Baníkem.

O víkendu do bouřlivé Ostravy

S koncem dalšího týdne se pozornost Klokanů upíná již k dalšímu ligovému utkání. K němu se vydají znovu po strastiplné D1, a to až do do slezských Vítkovic. Tam má totiž svůj domácí stánek Baník Ostrava, kterému se od začátku tohoto ligového ročníku vcelku daří. S chutí si zastřílel proti Zlínu (5:1), v domácím prostředí zvítězil i nad Pardubicemi (3:1) a úspěšnější byl také v duelu s Mladou Boleslaví (1:0). Body vozí svěřenci trenéra Ondřeje Smetany zároveň také z hřišť soupeřů, když vyhráli v Teplicích (2:1), Českých Budějovicích (3:1) a remizovali v Olomouci (1:1). Padli pouze hned na úvod ligy v Jablonci (0:1) a na Slavii (0:4).

V letní přestávce skončilo angažmá Martina Filla v ostravském Baníku, který zamířil do Zlína. Ve stejném týmu hostuje i Rudolf Reiter a hráčem Ševců je nově i Robert Hrubý. Odešel i Daniel Holzer, jehož současným působištěm je Slovácko. Spolu s ním je pod vedením kouče Martina Svědíka i forvard Ondřej Šašinka. V zadních řadách už nenalezneme ani Patrizia Stronatiho. Útočník Tomáš Zajíc v tomto ročníku hostuje v polském týmu Zagłębie Lubin.

Baník Ostrava - Bohemians 1:0 (1:0)
Baník Ostrava - Bohemians 1:0 (1:0)
Naopak novou posilou je slovenský forvard Ladislav Almási. Defenzivu vyztužil obránce David Lischka. Baník posílilo i duo z Mladé Boleslavi. Konkrétně jde o útočníka Tomáše Klímu a záložníka Lukáše Budínského.

Právě útočník Almási má na svém kontě už tři branky, a tak se řadí k nejlepším střelcům týmů. Stejný počet gólů už v této sezoně nastřílel jiný hráč, jímž je překvapivě obránce David Lischka. Pozici brankářské jedničky si nadále drží zkušený Jan Laštůvka.

Ostrava se drží v popředí tabulky. Rozdíly v její hře popsal asistent trenéra Erich Brabec: "U týmu zůstal trenér Smetana. Nyní hrají odvážněji a rychleji směrem do ofenzivy, než tomu bylo právě za jeho předchůdce Luboše Kozla. Dle výsledků to vypadá tak, že jim to teď prospívá."

V sestavě Baníku se prosazují útočník Almási a záložník Kaloč. Naproti tomu ligou ostřílení Jánoš s Budínským naskakují jen sporadicky: "Kaloče znám už déle. Je to hráč ročníku 2000 a potkávával jsem se s ním už v dorostu. Almási přišel do tuzemské nejvyšší soutěže v letním přestupovém období. Vstřelil už tři branky a v zápasech je nebezpečný. Každý trenér má nějaký svůj styl, který chce týmu vtisknout a prezentovat se jím. Jinak tomu není ani u trenéra Smetany. Tihle hráči, kteří hrají, ho zkrátka plní lépe a hodí se mu do něj více. Ostatní si zkrátka na svoji šanci musí počkat. Takový už fotbal je."

Bohemka bude mít další příležitost, aby ukončila nepříznivou sérii na tamním stadionu: "Musíme být koncentrovaní od první minuty do úplně posledního okamžiku zápasu. Dále se také věnovat věcem, které ovlivnit můžeme a neřešit jiné okolnosti, které nejsou v našich rukou. Důležité bude i to, jak moc budeme kvalitní na míči. Šance ke skórováni si vytvořit dovedeme. Předchozí zápasy jsou toho důkazem."

Baník Ostrava - Bohemians 1:0 (1:0)
Baník Ostrava - Bohemians 1:0 (1:0)
Zápas 9. kola na Městském stadionu ve Vítkovicích začíná s úderem sobotní 16. hodiny. V přímém přenosu bude utkání vysílat stanice O2 TV Sport. V roli hlavního sudího bude Pavel Franěk. Jeho asistenty poté Petr Caletka a Martin Leška. Na utkání si můžete vsadit našeho nového partnera, kterým je sázková kancelář Fortuna. Kompletní nabídku naleznete ZDE.

Samotní fanoušci Bohemky na toto utkání plánují společný vlakový výjezd. Souprava s výpravou Klokanů odjede z pražského Hlavního nádraží v 10:12 a po příjezdu do stanice Ostrava - Svinov se přistavenými autobusy přesune až do dějiště utkání. Vstupenky si můžete zakoupit online, ale zároveň i na místě. Na pokladnách už ale lístek bude stát 220 Kč. Brány stadionu se otevřou v 15 hodin. Pro fanoušky Bohemky jsou určené sektory C1, C2 a C3. V předprodeji stojí jeden lístek 190 Kč.

>>> VSTUPENKY NA ZÁPAS V OSTRAVĚ <<<

Po utkání bude cesta zpět "domů" téměř identická. Od stadionu se znovu pojede autobusy na nádraží Ostrava - Svinov, odkud se pojede v 18:20 a dle předpokladů dorazí celá výprava do Prahy v přívětivých 21:56.

Jestliže se chystáte na zápas vyrazit po vlastní ose autem, tak zaparkovat lze na hlídaném parkovišti u Ostravar arény za 70 Kč na celé utkání.

Podmínky bezinfekčnosti zůstávají oproti poslednímu utkání nezměněny:

• Potvrzení od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 7 dní.

• Potvrzení od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování rychlého antigenního testu (RAT) s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin.

• Doklad od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace

• Národní certifikát o provedené vakcinaci očkování, přičemž uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu

• Osoba podstoupila ve škole nebo školském zařízení nejdéle před 72 hodinami rychlý antigenní test s negativním výsledkem určený pro samotestování. Dokládá se čestným prohlášením zákonného zástupce nebo potvrzením školy