Chramosta: Rozhodlo neproměňování šancí

Zápas s Ostravou hodnotí Jan Chramosta.

Chramosta: Rozhodlo neproměňování šancí

Prohru ve Vítkovicích okomentoval i útočník Jan Chramosta. Střelec jediné branky Klokanů mluvil o nevyužitých šancích i rozhodujících faktorech zápasu.

V čem vidíš důvody toho, že se opakoval průběh zápasu?
Věřil jsem, že právě ten případ se Slavií bude ojedinělý a něco takového se nám už nestane. My se oklepeme a zareagujeme na to. Minulý týden jsme neměli tolik šancí. Těch jsme si totiž proti Baníku několik vytvořili. Kdybychom některé situace vyřešili gólově, tak bychom nejspíš uspěli. Bohužel se nám nepodařilo příležitosti využít, za což nás Baník potrestal.

Ostrava - Bohemians 4:1 (1:1)
Ostrava - Bohemians 4:1 (1:1)
Po vstřelené brance jsi měl další šance. Třeba po rohovém kopu, kdy Laštůvka reflexivně balon vyrazil...
Dokázal jsem se v tom momentu vysmýknout Fleišmanovi, ale i tak jsem byl stále v souboji. Snažil jsem se hlavně míč dobře trefit. Možná mi chybělo trochu štěstí, ovšem zároveň gólman Laštůvka dobře zasáhl na brankové čáře.

Hlavně na psychiku jsou takové ztráty skutečně náročné...
Tenhle týden byl pro nás takový turbulentní. Nejprve porážka v derby se Slavií 1:5, poté pohárové vítězství v Prostějově 4:0 a tady v Ostravě prohra 1:4. V našich zápasech padá dost gólů. Ale musíme si zápasy pohlídat, protože takhle se hrát a vyhrávat nedá. V našich silách je klidně uhrát výsledek na hubených 1:0. Není potřeba se neustále někam hnát.

Lámalo se utkání při našem neproměňování šancí, nebo druhou brankou Ostravy?
Osobně si myslím, že rozhodující momenty se udály už v prvním poločase. Byli jsme nebezpečnější, dostávali se do gólových šancí, ale druhou branku nepřidali. Měli jsme naší převahy využít. Baník chvilku před poločasovou pauzou srovnal. V kabině jsme si řekli, že chceme do druhé půle nastoupit stejně a pokračovat v tom, co jsme předváděli od začátku utkání. Jenže uběhla jen chvilka a my inkasovali druhý gól. Poté už jsme tahali za kratší konec.

Domácí nastoupili v rozestavení se třemi obránci a po druhé vstřelené brance obranné řady i personálně přeskupili. Bylo to překvapivé?
Trenér Ostravy asi reagoval na to, že jsme se dostávali do vyložených příležitostí. Chtěl defenzivu vyztužit. Střídající Pokorný nám ještě nakonec vstřelil gól.

Bohemka TV