Na úvod října proti Olomouci

Klokani se chystají na poslední utkání před reprezentační pauzou.

Na úvod října proti Olomouci

Dnešním dnem začal už měsíc říjen a hned jeho první víkend přinese další ligový souboj, po němž nastane reprezentační přestávka. K utkání desátého kola přijede Sigma Olomouc, které aktuálně patří šesté místo tabulky FORTUNA:LIGY. Její zápasy v této sezoně patří k těm nejgólovějším. Už dvakrát remizovala shodným výsledkem 3:3, a to s Českými Budějovicemi a v Mladé Boleslavi. V domácím prostředí pak porazila vysoko Jablonec (4:0) a všechny body odvezla i ze Zlína (4:1).

V létě ukončil své angažmá na Hané obránce Martin Sladký, když zamířil do Českých Budějovic. Do Slavie odešel brankář Aleš Mandous a do Jablonce záložník David Houska. V kádru Pardubic hostuje útočník Mojmír Chytil. Dres Sigmy už neobléká ani útočník Martin Nešpor, protože odešel do Jablonce.

Bohemians - Sigma Olomouc 0:0
Bohemians - Sigma Olomouc 0:0
Naopak na Andrově stadionu je několik nováčků. Vrátil se obránce Václav Jemelka. Z Brna poté přišli Růsek se Sedlákem.

O sobotním utkání promluvil asistent trenéra Erich Brabec: "Gólovou přestřelku jsem očekával i v duelu Feynoordu se Slavií. Nakonec padly tři góly a vyhrál domácí tým. Kdyby to takto dopadlo i v sobotu, byli bychom rádi. Po zářijové reprezentační přestávce hrála Olomouc tři zápasy a získala tři body za remízy. My odehráli stejný počet duelů, ale tří bodů jsme dosáhli díky jedné výhře."

Zápasy Sigmy bývají v jejich závěrech bláznivé: "Nemyslím, že by měli nějaký problém. Pod Václavem Jílkem hrají hodně náročně, agresivně, aktivně a rychle nahoru. Je běžné, že při takovém pojetí hry zkrátka vzadu vznikají okénka. Bude jen na nás, zda jich dokážeme využít a potrestat."

Od léta je zpět na lavičce trenér Václav Jílek: "Hrají teď trochu jinak. Našel roli pro Hálu, jenž ukazuje obrovský klid v zakončení. Je nejlepším střelcem ligy. V ofenzivě jim to šlape. Navíc kouč Jílek zná tamní prostředí, neboť už v Olomouci působil. Ví, co může od hráčů čekat, což je pro něj pozitivní."

Vyjádřil se i k formě Martiny Hály: "V tuhle chvíli si to sedlo a gólově se prosazuje. Výsledkem je i fakt, že o něm začali uvažovat také trenéři národního týmu. Na těchto krajních ofenzivních pozicích máme jako celý národ problémy. Stačí, když jeden hráč během tří měsíců vylétne, podává stabilní výkony, dává góly a nahrává na ně. Najednou je sám v jiné situaci a patří k hráčům, o které je zájem."

Bohemians - Sigma Olomouc 0:0
Bohemians - Sigma Olomouc 0:0
Bohemians se utkají se Sigmou Olomouc v Ďolíčku od sobotních 16 hodin. V přímém přenosu utkání odvysílá stanice O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím bude Ladislav Szikszay. Jeho asistenty poté budou Janové Váňa a Hurych. Vsadit na utkání si můžete přímo u Fortuny. Kompletní sázkařskou nabídku naleznete ZDE.

Brány stadionu se otevřou v 15 hodin. Od té doby si budete moci zakoupit i vstupenky na pokladnách. Jejich nákup ovšem lze učinit již teď za levnější ceny. Nákup lze jednoduše provést ZDE. V den utkání už vstupenka na hlavní tribunu bude stát 250 Kč a do ostatních sektorů 170 Kč. Čekání na výkop duelu si můžete zkrátit i přečtením magazínu Klokan, kde naleznete znovu velký rozhovor. V prodeji bude u klubových kamelotů a ve fanshopu za 20 Kč.