Krásné branky zajistily vítězství

Bohemka doma zaslouženě zvítězila a udržela čisté konto.

Krásné branky zajistily vítězství

Proti Olomouci nastoupili Klokani s jedinou změnou v základní jedenáctce. V útoku byl Necid místo Keity. V úvodu vypálil ze střední vzdálenosti Květ, ale gólman Macík štiplavou ránu skryl v náruči. Tentýž hráč Bohemky si o malou chvilku později znovu naváděl míč a střílel za hranicí velkého vápna, ovšem technickou střelou trefil pravou tyč olomoucké branky.

Další příležitost Bohemians na sebe nenechala dlouho čekat. Po skrumáži v šestnáctce se k míči dostal Chramosta, avšak ve složité pozici střílel o pár čísel vedle pravé tyče.

Po dvaceti minutách už se Klokani dočkali. Po střele Vondry se míč odrazil ke Köstlovi, jenž se zorientoval a tvrdou ránou k tyči rozjásal celý Ďolíček. Obránce Klokanů vstřelil svůj premiérový ligový gól v nejvyšší soutěži.

Diváci v ochozech buráceli za dvě minuty znovu. To si přihrávku Květa skvěle zpracoval Chramosta a nechytatelnou bombou k tyči zvýšil náskok Klokanů.

Bohemians - Olomouc
Bohemians - Olomouc
Do palebné pozice se dostal i Levin, který si obhodil protihráče, ale v posledním momentu ho o míč obral bránící hráč hostů. Těsně před odchodem do kabin mohl snížit hostující Chvátal, ale pálil jen do boční sítě.

Do druhého poločasu hostující trenér Jílek provedl dvě změny. Uběhlo pár minut a za šestnáctkou se do balonu opřel Breite, jenže skvělým zákrokem se blýskl Krch, když na malém vápně ránu zablokoval. Naopak v šanci byl znovu Levin, jenž se individuálně prosadil ve vápně, ale technickou střelou minul branku Macíka. Na druhé straně střílel Hála, ovšem zaskvěl se Bačkovský, který ránu zneškodnil.

Bohemka si po přestávce vedení v klidu hlídala a hosty nepustila do větší šance. Ba ani do výraznějšího tlaku, aby mohli pomýšlet na možnost korigování výsledku. Po zásluze tak mohla slavit vítězství a čisté konto.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Zápas se zlomil v první půli. Díky obrovskému nasazení jsme dokázali donutit soupeře k nepřesnostem a chybám. Korunovali jsme to dvěma brankami. Po pauze jsme to spíše kontrolovali. Aktivitu jsme už tolik neudrželi a Olomouc nás trochu přitlačila, ale zvládli jsme vítězství uhájit. Obrana fungovala vcelku spolehlivě."