Krch: Čisté konto je velkým pozitivem

Domácí vítězství hodnotí kapitán Daniel Krch.

Krch: Čisté konto je velkým pozitivem

Vítězství nad Olomoucí zhodnotil kapitán Daniel Krch.

Bylo utkání s Olomoucí v něčem pro nás i mimořádné?
Čeká nás reprezentační přestávka. Je důležité před ní vyhrát, protože je poté lepší atmosféra. Od minulé pauzy jsme odehráli čtyři zápasy, z nichž jsme vytěžili šest bodů. Je to asi minimum, se kterým můžeme být spokojení. Cokoliv pod šest bodů by nás mrzelo. Kdybychom měli více, než těch šest, bylo by to hezké. Samozřejmě optimum je nějakých devět bodů.

Hlavně první poločas jsme odehráli ve skvělém tempu a hostům vůbec nic nedovolili...
Chtěli jsme hrát hodně aktivně, dostupovat je, vyhrávat souboje a hlavně získat tři body. Řekl bych, že jsme zvítězili po zásluze. Hostující trenér musel střídat už v prvním poločase, což zapříčinil nejspíš dosavadní průběh utkání. Taktika nám vyšla. Nechtěli jsme je pustit vůbec do ničeho. Velkým pozitivem je i fakt, že jsme konečně udrželi čisté konto.

Proběhlo něco v souvislosti s čistým kontem i před zápasem?
Přemýšleli jsme nad tím. Bavili jsme se o tom spíš mezi námi obránci. O nulu jsme se pokoušeli v každém zápase a pokaždé se něco nepovedlo, protože nastala chyba. Teď se nám všechno sešlo. Olomouci jsme skutečně nedovolili téměř nic, tudíž je to čisté konto zasloužené.

Je naše rozestavení něco, na co soupeři jen velmi těžko dokáží reagovat?
V tomto případě nám to sedlo a zejména v první půli Olomouc nevěděla, jak na nás. Byli jsme na ně dobře připravení. Cítili, že jim jejich plán nefunguje a do druhé půle změnili rozestavení. Pro soupeře to může být specifické, protože se s tímto systémem moc nesetkávají.

Bohemians - Olomouc 2:0 (2:0)
Bohemians - Olomouc 2:0 (2:0)
Premiérovou ligovou branku vstřelil Daniel Köstl...
Je skvělé, že se mu povedlo dát gól a dočkal se krásného momentu. Moc mu to všichni přejeme. Je mladý a má všechno před sebou. Tím gólem navíc i zlomil odpor Sigmy a my šli do vedení.

Po přestávce jsi vykopával střelu u brankové čáry. Šla do branky?
Úplně tu situaci neumím posoudit a nevím přesně, jestli skutečně míč mířil mezi tři tyče. Cítil jsem, že by střela letěla někde okolo pravé tyče. Byl jsem tam postavený a volil jistotu.

Druhý poločas se už odehrával v jiném rytmu. Bylo to tím, že hráči Sigmy nejspíš v kabině dostali pořádný kartáč?
Jednoznačně museli mít o přestávce pořádný průvan. Přešli do jiného rozestavení. My hlavně nechtěli inkasovat gól a byli více defenzivnější, než v první půli.