Přestřelka skončila lépe pro Duklu

V sedmigólovém utkání Bohemka kýžený vyrovnávací gól už nevstřelila.

Přestřelka skončila lépe pro Duklu

Do přípravného utkání s Duklou vyrukovali Klokani ve stoperské trojici s Dostálem. Pozice halfbeků zaujali Fulnek s Novým. Střed záložní řady poté Jindřišek a Vacek. Útočné trio utvořili Puškáč, Necid a Ugwu.

Hned v první šanci byl právě Necid, ale levačkou pálil vedle. Jeho útočný kolega Puškáč si vzápětí dobře zpracoval míč, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Skórovat mohl i třetí forvard Bohemky. Na přední tyči si vyskočil na centr Ugwu, ale jeho hlavičku zastavilo břevno dukelské branky.

Převahu ale Klokani proměnili ve vedoucí gól. Na útočné polovině byl faulován Puškáč. Exekuce přímého kopu z pětadvaceti metrů se ujal Jindřišek a pumelicí k pravé tyči poslal Bohemku do vedení.

To ale svítilo na ukazateli skóre jen chvíli. Pak totiž Barac jemným centrem našel v šestnáctce Adedirana, jenž se vyšplhal do vzduchu a hlavičkou k levé tyči srovnal krok.

Dukla - Bohemians
Dukla - Bohemians
Do zakončení se dostal i útočník Fábry. Slovenský forvard si na hranici šestnáctky balon zpracoval a tvrdě vypálil, jenže Bačkovský si s tvrdým projektilem poradil. Na opačné straně podpořil ofenzivu Dostál, jenž zpětnou přihrávkou pod sebe našel Ugwa, avšak nigerijský útočník pálil vedle pravé tyče. První poločas nakonec skončil remízou.

Do druhé půle oba týmy nastoupily se změnami. narozdíl od začátku první půle měla tentokrát první šanci Dukla. Znovu to byl Fábry, ale orazítkoval jen pravou tyč branky Klokanů.

Vzápětí už se Dukla radovala. Ránu ze standardní situace sice srazila zeď, ovšem míč se odrazil k nohám Kozla, který se nerozpakoval a ránou k pravé tyči vstřelil druhý gól domácích. Záhy se podruhé trefil Adediran, když se k němu snesl centr Ciencaly a nigerijský útočník ve službách Dukly hlavou na vzdálenější tyč zvýšil náskok svého týmu.

Klokani nebyli daleko od snížení. Bačkovský milimetrově přesným pasem našel na pravé straně Jindřiška. Zkušený záložník si míč připravil na centr, který oslovil Keitu, avšak ten hlavou zakončil jen do boční sítě.

Dukla - Bohemians
Dukla - Bohemians
Naopak na druhé straně využila příležitost Dukla. Míč si v šestnáctce zpracoval volný Hrubeš a ránou pod břevno přidal čtvrtou branku Dukly. Záhy znovu mohla odpovědět Bohemka, ale Chramostovu ránu po závaru v šestnáctce famózním zákrokem zneškodnil brankář Štefan. Ten se vyznamenal i o malou chvilku později. Nejprve rychle vyběhl proti Bederkovi a srazil ránu na rohový kop. Ten rozehrál centrem Jindřišek na Krcha, jenže hlavičku skvěle pod břevnem vytěsnil gólman Dukly.

Čtvrt hodiny před koncem se dočkali i Zelenobílí. V šestnáctce se po standardní situaci nejlépe zorientoval Krch a střelou do odkryté branky korigoval stav. V akci byl i znovu Fábry, který pálil zpoza šestnáctky, ale znovu do tyče. Bohemka usilovala o vyrovnání a znovu se trefila. Po rohovém kopu skvěle dohrál situaci Dostál, když bombou pod břevno přiblížil Zelenobílé na rozdíl jediné branky.

Vyrovnávací branku už Klokani bohužel vstřelit nestihli a v přípravném utkání s Duklou prohráli.