Bohemka má před sebou tři říjnová utkání

K triu ligových zápasů může přibýt i osmifinálový duel tuzemského poháru.

Bohemka má před sebou tři říjnová utkání

Podzimní část je ve své druhé polovině. Po této reprezentační přestávce čekají Bohemians v říjnu minimálně tři prvoligová utkání. Na ligové utkání v Ďolíčku si přitom budou muset nějakou dobu počkat, a to až do posledního říjnového týdne. V tomto měsíci může Bohemka odehrát i čtvrté utkání. To se ovšem Klokani dozví až ve čtvrtek po obědě, kdy je na programu los osmifinále MOL Cupu. Letos už Bohemians přešli přes Sokolov (6:0) a ve třetím kole zvítězili nad Prostějovem (4:0).

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905, 16. října, 16:00 (Lokotrans aréna - Mladá Boleslav) - hned na úvod čeká Klokany výlet do nedalekého města automobilů. V tabulce si jsou Bohemians s Mladou Boleslaví ovšem ještě blíže, než lokalitou. Momentálně mají totiž Klokani na Středočechy jednobodový náskok. V sobotu si to dva sousedé v tabulce rozdají napřímo. Oba týmy shodně nastřílely šestnáct branek. Z pohledu defenzivy si lépe vedou svěřenci kouče Karla Jarolíma, když inkasovali sedmnáctkrát, přičemž Klokani jednadvacetkrát.

1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905, 23. října, 16:00 (Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty - Uherské Hradiště) - o týden později se vydají Bohemians na další výjezd. Tentokrát bude cílovou destinací stadion Slovácka, kterému se v nové sezoně podařilo navázat na výkony i výsledky z minulého ročníku. Znovu se totiž pohybuje v úvodní šestce. Momentálně svěřenci trenéra Svědíka ztrácí z pátého místa jediný bod na druhou Spartu. Před reprezentační pauzou se navíc i rozstříleli a poslední tři utkání vyhráli. Konkrétně tomu bylo v přestřelce na stadionu Mladé Boleslavi (5:3), doma při příležitosti derby se Zlínem (3:0) a poté i s Teplicemi (3:2). Už o tomto víkendu navíc vyrazí k pikantní bitvě do Vítkovic. Tam budou soupeřem domácího Baníku Ostrava. Obě mužstva mají nyní shodně dvaadvacet bodů.

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná, 30. října, 15:00 (Městský stadion Ďolíček - Praha) - na poslední říjnovou sobotu se Klokani téměř po měsíci vrátí také do svého Ďolíčku. K utkání třináctého kola přijede soupeř až od hranic s Polskem, jímž je Karviná. U jejího týmu během reprezentační přestávky skončil trenér Jozef Weber, jehož nahradil Bohumil Páník. Momentálně se jeho nový tým krčí se čtyřmi body na posledním místě tabulky FORTUNA:LIGY. Zmíněných bodových zisků dosáhla Karviná díky čtyřem remízám. Konkrétně obrala Pardubice (2:2), Hradec Králové (1:1), Slavii (3:3) a Teplice (1:1). Na krásný pocit vítězství tak na opačné straně republiky stále čekají.

Osmifinále MOL Cupu - čtvrté utkání určí Klokanům až los, který se uskuteční s úderem čtvrteční 12. hodiny. Úřední termín osmifinálových zápasů je středa 27. října. Role domácího týmu připadne tomu, kdo bude z osudí vytažen jako první. Bohemians můžou narazit na kohokoliv z následujícího výčtu klubů: SK Dynamo České Budějovice, SK Sigma Olomouc, FK Teplice, SK Slavia Praha, Viktoria Plzeň, FK Jablonec, FC Baník Ostrava, FC Fastav Zlín, AC Sparta Praha, FC Hradec Králové, MFK Karviná, 1.FC Slovácko, FK Mladá Boleslav, FK Varnsdorf a FC Vysočina Jihlava.