Liga je zpátky a Bohemka míří do Mladé Boleslavi

Bohemians se chystají na sobotní bitvu s tabulkovým sousedem.

Liga je zpátky a Bohemka míří do Mladé Boleslavi

Reprezentační přestávka rozdělila ve fotbalovém kalendáři měsíc říjen, který se tak pomalu přehoupl do své druhé poloviny. Hned na jejím začátku se na scénu vrací profesionální fotbalové soutěže. Reprezentanti Bohemians se již ze srazů s národním týmem vrátili zpět do tréninkového procesu chystají se s celým týmem na nejbližší zápas, k němuž vyrazí Bohemka na hřiště soupeře. Nečeká je ovšem daleká cesta, protože ligový los je v rámci jedenáctého kola posílá do Mladé Boleslavi. V tamní Lokotrans aréně se v sobotu odehraje souboj dvou sousedů v tabulce, kteří si to rozdají o další možný postup v prostřední skupině.

Bohemka i Mladá Boleslav shodně svá poslední utkání před reprezentační pauzou vyhráli. Středočeši nejtěsnějším rozdílem zvítězili na hřišti poslední Karviné (0:1). Lepší formou oplývají Zelenobílí, když z posledních pěti duelů hned třikrát zvítězili a dvakrát odcházeli ze hřiště poraženi. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma se dočkali tříbodového zisku poprvé od konce srpna, kdy doma zvítězili nad Teplicemi (3:1). Od té doby padli v Ostravě (0:1), Liberci (1:2), doma se Slováckem (3:5) a remizovali s Olomoucí (3:3).

V uplynulé sezoně měla Mladá Boleslav trable se záchranou. Do nového ročníku vstoupila s množstvím nových tváří. Tou nejvýraznější je bývalý hráč Klokanů, a to zkušený forvard Milan Škoda. Opora dorazila i do defenzivy, které vyztužili Marek Suchý a poté i Jan Karafiát. V týmu Středočechů je ale i několik talentovaných mladíků. Přišli David Jurásek, Daniel Fila a Michal Hlavatý. Z hostování se vrátil Ewerton.

Mladá Boleslav - Bohemians 3:1 (1:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 3:1 (1:0)
Naopak odešli oba bratři Klímové. Obránce Jakub do Hradce, tudíž "domácí" stadion nezměnil. Útočník Jiří zamířil mnohem dál, a to do Ostravy, kam odešel i Lukáš Budínský. V týmu už nepokračují ani Tomáš Malínský, Jaromír Zmrhal, Antonín Křapka a Radim Řezník.

Asistent trenéra Erich Brabec promluvil o rozpoložení soupeře: "Každý tým potřebuje nějaký čas k tomu, než si sedne všechno po personálních změnách v kádru. Samotná jména nikdy nedělají výsledky. Vždycky je to o výkonech na hřišti. Boleslav naposledy zvládla hodně důležité utkání v Karviné. Důležité bude, jak se nám bude dařit eliminovat jejich silné stránky."

Připomněl i formu nejproduktivnějšího hráče Mladé Boleslavi, jímž je Ewerton: "Je na vlně. On táhl tým i v těch zápasech, které třeba výsledkově nedopadly dobře. Navíc má dobrá čísla, co se týče statistik. Je nutné ovšem připomenout, že v týmu jsou i jiné skvělé individuality, jako Mára Matějovský, Fila a Škoda. Kvalita je skutečně velká a uvidíme, v jaké sestavě Boleslav nastoupí."

Předvedenými výkony na sebe strhl pozornost také mladý Daniel Fila: "Mě upoutal už v minulé sezoně, kdy hrál za Brno. Čekal jsem, že po sestupu Zbrojovky přestoupí do nějakého prvoligového týmu. Je to rozhodně hráč, o kterém v budoucnu ještě uslyšíme."

Pro utkání v Mladé Boleslavi ale Klokani počítají ztráty, a to nejen z důvodu rozšířené marodky. Karetní trest si odpyká Vondra a kvůli klauzuli ve smlouvě nesmí nastoupit Jakub Fulnek: "Vzhledem k těm našim dlouhodobým absencím, které máme na krajních pozicích, jsme při skládání sestavy zase o něco více omezeni. Kádr máme ale široký a někteří kluci budou muset jít stejně na tribunu. Věřím, že hráči, kteří dostanou důvěru od úvodní minuty, prokáží kvalitu. Během října a listopadu se nám kádr dá snad zdravotně do pořádku, posbíráme body a postoupíme i v poháru"

Naopak zpět už je David Puškáč: "V každém tréninku vypadá lépe. Doufám, že už teď v Mladé Boleslavi ukáže, že je zpátky."

Zápas na Městském stadionu v Mladé Boleslavi začíná s úderem sobotní 16. hodiny. Sledovat ho můžete díky streamingovému přenosu na O2 TV Fotbal. Pro utkání byl delegován jako hlavní sudí Tomáš Batík a k němu asistenti Jiří Kříž s Janem Dohnálkem. Chybět nebudou ani videorozhodčí. O rozhodujících momentech duelu budeme informovat na sociálních sítích.

Mladá Boleslav - Bohemians 3:1 (1:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 3:1 (1:0)
Na utkání si můžete vsadit i u našeho hlavního partnera, kterým je sázková kancelář Fortuna. Situace v tabulce napovídá, že by remíza nebyla výrazným překvapením. Pokud je to i váš názor, lze si na dělbu bodů vsadit v kurzu 4. Kompletní nabídku naleznete ZDE.

Pokud se chystáte vyrazit přímo do města automobilů podpořit Klokany, do klasického sektoru pro fanoušky hostujícího týmu stojí jedna vstupenka 200 Kč. Prodávat se budou na pokladně u vstupu hodinu a půl před utkáním, což v tomto případě bude od 14:30. Pro vstup na stadion bude nutné prokázat bezinfekčnost. To lze dle platných nařízení provést následujícími způsoby:

• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 7 dní.

• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování rychlého antigenního testu (RAT) s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin.

• Dokladem od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace

• Národním certifikátem o provedené vakcinaci očkování, přičemž uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu

• Osoba podstoupila ve škole nebo školském zařízení nejdéle před 72 hodinami rychlý antigenní test s negativním výsledkem určený pro samotestování. Dokládá se čestným prohlášením zákonného zástupce nebo potvrzením školy