Gólově bohatý zápas bodovým ziskem neskončil

Bohemka vedla zásluhou trefy Puškáče, ale v Mladé Boleslavi nakonec prohrála.

Gólově bohatý zápas bodovým ziskem neskončil

Proti Mladé Boleslavi byl poprvé od dubnového zranění v základní sestavě Jindřišek. Zkušený kapitán zaujal levý kraj obrany a před ním naskočil Keita. Pravý kraj záložní řady zaujal Koubek a samotný hrot útoku Chramosta. O první vzruch se postaral domácí forvard Škoda, když se protáhl kolem brankové čáry a už se chystal zakončit. Avšak Bačkovský skvělým a hlavně rychlým vyběhnutím míč sebral.

Zahrozili i Klokani. U rohového praporku Květ obelstil protihráče a skrytou přihrávkou prostrčil balon na Koubka, jenž z rohu malého vápna mířil na přední tyč, jenže fantasticky ho vychytal brankář Šeda. Vzápětí byla k vidění další šance. Chramosta skvěle vybojoval míč a přistrčil ho za šestnáctkou Hronkovi, jenž ale pálil nad branku Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav - Bohemians
Mladá Boleslav - Bohemians
Třetí šance Klokanů na sebe dlouho čekat nenechala. Po rychlé kombinaci na hranici šestnáctky postupoval sám z pravé strany Hronek, ale Šeda vyrazil střelu na rohový kop. Po něm zakončoval na zadní tyč ve složité pozici Koubek a v oblasti kolem brankové čáry ještě stihl vykopnout míč vracející se obránce.

Krátce před pauzou ale mohlo udeřit na druhé straně. Před branku dostal přihrávku Ladra, jenže z malého vápna vysoko přestřelil. V prvním poločase tak branka nepadla.

Druhý poločas začal a po pár minutách odcentroval z pravé strany Douděra, ale hlavičkující Ewerton zakončil nad branku Bačkovského. Před uplynutím hodiny hry se na hřiště dostal útočník Puškáč a hned zahýbal dějem zápasu.

Z prostoru kolem rohového praporku odcentroval Květ a ve vápně si balon našel právě Puškáč, který poslal Bohemku do vedení.

Mladá Boleslav - Bohemians
Mladá Boleslav - Bohemians
Jenže vedení Zelenobílých svítilo na ukazateli skóre jen chvíli. Záhy totiž Douděrovu přízemní přihrávku sice minul Ladra, avšak míč přilétl přímo před Ewertona, jenž přesnou střelou k levé tyči rychle srovnal krok. Ze strany Mladé Boleslavi nemuselo zůstat jen u toho. Za hranicí velkého vápna totiž pálil Fila, ovšem Bačkovský skvělým zákrokem ránu zneškodnil.

Vítězného gólu se ale dočkali domácí. Exekuce přímého kopu se ujal Jurásek a trefou přes zeď k pravé tyči otočil stav utkání ve prospěch Mladé Boleslavi. V samotném závěru navíc odpor Klokanů zlomil třetí trefou Fila, čímž pojistil vítězství Středočechů. Ti se nakonec radovali čtyřikrát, protože v nastaveném čase se z penalty prosadil Skalák a vzápětí hlavní sudí utkání ukončil.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Znovu jsme měli velmi dobrou první půli a v té druhé se pak dostali do vedení. V závěru jsme celý výkon zdevalvovali tím, že čtyřikrát inkasujeme. Po pauze jsme domácí pustili do většího tlaku, než jsme chtěli. Byly tam od nás zbytečné fauly."