Úspěšná série B týmu skončila

Klokani měli několik šancí, ale body ze zápasu nevytěžili.

Úspěšná série B týmu skončila

Za B tým nastoupili v Pardubicích i Vacek, Fulnek, Osmančík Adam Kadlec a Ugwu. Lépe vstoupili do zápasu domácí, když ze střední vzdálenosti napřáhl Šimek a míč skončil až v síti. Příležitost srovnat měl Osmančík, ale Letáček jeho střelu zneškodnil.

Na vyrovnávací branku ale Bohemka dlouho čekat nemusela. Fulnek z pravé straně adresoval míč přesně na Ugwa, který trefou pod břevno srovnal stav utkání. Klokani vycítili šanci a hnali se dopředu. S míčem uháněl Ugwu, ale Letáček proti němu rychle vyběhl a příležitost zlikvidoval. Poté z levé strany postupoval vstříc brance Fulnek, ovšem pálil mimo tři tyče.

Naopak se radovali hosté. Da Silva centrem ze standardní situace našel zkušeného Jeřábka, jehož hlavička na zadní tyč znamenala vedení Pardubic. Náskok mohl znovu smazat Ugwu, když si defenzivní linií zpracoval míč a vypálil přesně k tyči. Gól ale nemohl být uznán, neboť nigerijský forvard zakončoval z ofsajdového postavení. Do kabin si těsný náskok odnesly Pardubice.

Jenže ten nemusel vydržet dlouho. Na levé straně kombinoval Jirsa s Fulnekem a na následný centr si naskočil Musil, avšak hlavou o malý kousek minul branku domácího týmu. Ještě ve větší šanci se ocitl znovu Ugwu. Útoční Klokanů se efektně obtočil ve vápně kolem bránícího hráče, jenže poté přestřelil.

Z gólu se bohužel neradoval ani o malou chvilku později, kdy z hranice šestnáctky střílel vedle. Nigerijský forvard se v nastaveném čase dostal ještě k hlavičce, ale Pardubice přežily i při této akci Klokanů. Ti se tak z východu Čech vrátili bez bodového zisku.