O víkendu se Bohemka vydá na Slovácko

Klokani se v sobotu představí v Uherském Hradišti.

O víkendu se Bohemka vydá na Slovácko

Týden po venkovním utkání v Mladé Boleslavi čeká o dalším víkendu Klokany druhý výjezd za sebou. Tentokrát bude mnohem delší, neboť další ligové klání je čeká v Uherském Hradišti. Zároveň to pro Klokany bude v tomto měsíci poslední zápas ve FORTUNA:LIZE, protože utkání s Karvinou, které se mělo odehrát příští sobotu v Ďolíčku, bylo odloženo již ve čtvrtek z důvodu nákazy nemocí COVID-19 v týmu Slezanů. Nejbližším cílem je ale vydolovat body na horké půdě Slovácka, které navázalo na minulý ročník a znovu se drží v popředí tabulky. V minulém kole navíc vítězně zvládlo boj "o šest bodů" na stadionu Baníku (2:1) a přeskočilo ho i v tabulce. Svěřencům trenéra Martina Svědíka se navíc uvolnil program v následujícím týdnu. Hned ve středu totiž měli odehrát osmifinále MOL Cupu proti Karviné, která ale z výše uvedených důvodů ani tento zápas nemůže odehrát. Bohemka pro zápas v Uherském Hradišti nebude moci počítat s Danielem Köstlem a Romanem Květem, kteří si budou odpykávat trest za čtyři žluté karty. Po jednozápasové pauze se ale vrátí Jan Vondra.

Minulá sezona skončila pro Slovácko happyendem, když se po dlouhých letech kvalifikovalo do evropských pohárů. Do nich posílil mužstvo levonohý univerzál Daniel Holzer. Brankářský post posílil Filip Nguyen. Z ostravského Baníku hostuje útočník Ondřej Šašinka.

Kabina Slovácka zaznamenala i několik odchodů. Filip Kubala s Jakubem Rezkem zamířili na hostování do kádru nováčka z Hradce Králové. Nejen díky deseti vstřeleným brankám si nové zahraniční angažmá vysloužil útočník Jan Kliment, který odešel do polské Wisly Kraków.

V lize nastřílelo Slovácko jednadvacet branek. Převážnou část po postupném útoku a téměř deset branek padlo po akci z levé strany. Čtyřikrát se svěřenci trenéra Martina Svědíka prosadili po rohovém kopu. K nejčastějším exekutorům patří Marek Havlík s Lukášem Sadílkem. Z pohledu defenzivy ale Slovácko ze standardní situace už pětkrát inkasovalo. Právě dvakrát gólu předcházel rohový kop a stejném počtu případů i pokutový kop.

Slovácko - Bohemians 1:1 (1:1)
Slovácko - Bohemians 1:1 (1:1)
O přípravě na další utkání hovořil asistent trenéra Erich Brabec: "Kluci v týdnu pracovali velmi dobře. Bude důležité, aby svoji práci v trénincích přenesli i do zápasu. Myslím si, že reakce musí přijít hlavně od nich a věřím, že tomu tak bude."

Mluvil i o levé straně Slovácka: "Jsou velmi silný komplexní tým. Hráči jsou zkušení a hrají spolu dlouho. Prezentují se velmi náročným stylem hry a směrem dopředu jsou nebezpeční. V týmu mají pět leváků, což je neobvyklé. Možná i z tohoto důvodu je levá strana silnější."

Svěřencům trenéra Martina Svědíka odpadlo středeční pohárové utkání: "Nemyslím si, že by nějak spekulovali v souvislosti s pohárovým utkáním. V mých očích má Slovácko široký a kvalitní kádr. Ačkoliv říkají, že tak široký zase není. Určitě nastoupí v nejsilnějším možném složení."

Naproti tomu Bohemians své utkání v MOL Cupu příští týden odehrají: "My disponujeme rovněž širokým kádrem. Vrátí se nám pro ten zápas s Jihlavou i vykartovaní hráči. Doufám, že do úterý se nám dají dohromady i tací, kteří jsou teď lehce nakřáplí. Důležité bude zvládnout jak ligový zápas, tak i ten pohárový."

Utkání Bohemians se Slováckem začíná v sobotu v 16 hodin na Městském stadionu Miroslava Valenty. Prostřednictvím streamingového přenosu ho můžete sledovat na O2 TV Fotbal. Hlavním sudím bude Dalibor Černý a jeho asistenty Petr Antoníček s Karlem Mikeskou. O nejdůležitějších událostech zápasu budeme informovat na sociálních sítích.

Vstupenky do sektoru hostů lze již teď zakoupit online (ZDE). Jedna stojí 180 Kč. V prodeji budou v den utkání i na pokladně u vstupu do zmíněného sektoru, a to od 13 hodin.

Slovácko - Bohemians 1:1 (1:1)
Slovácko - Bohemians 1:1 (1:1)
Lze samozřejmě také využít vlakovou dopravu. Z pražského Hlavního nádraží můžete vyrazit přímým spojem R889 Slovácký expres, který odjíždí v 10:52 a do Uherského Hradiště dorazí ve 14:39. Stadion je od tamního vlakového nádraží vzdálen v pětiminutové docházkové vzdálenosti.

Pro vstup do areálu stadionu je nutné prokazovat bezinfekčnost. Příslušné dokumenty bude potřeba mít vytištěné. Elektronicky bude uznávána pouze aplikace Tečka. Nestačí mít tedy dokument pouze vyfocený v telefonu. Podmínky jsou následující:

• Potvrzení od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 7 dní.

• Potvrzení od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování rychlého antigenního testu (RAT) s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin.

• Doklad od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace

• Národní certifikát o provedené vakcinaci očkování, přičemž uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu

• Osoba podstoupila ve škole nebo školském zařízení nejdéle před 72 hodinami rychlý antigenní test s negativním výsledkem určený pro samotestování. Dokládá se čestným prohlášením zákonného zástupce nebo potvrzením školy