V sobotu odpoledne vzhůru na sever Čech

Bohemians k dalšímu ligovému utkání zamíří pod Ještěd.

V sobotu odpoledne vzhůru na sever Čech

Dvoutýdenní čekání na ligové utkání Klokanům konečně končí. Naposledy se v rámci FORTUNA:LIGY představili v Uherském Hradišti o předposledním říjnovém víkendu. Teď se svěřenci trenéra Luďka Klusáčka znovu chystají na hřiště soupeře. V sobotu se představí pod Ještědem, kde je přivítá Slovan Liberec, který neměl úplně nejlepší vstup do sezony. Nakonec nezdary vyústily v odvolání trenéra Pavla Hoftycha, jehož na lavičce nahradil Luboš Kozel. Během jeho angažmá ztratili Severočeši body jen ve dvou případech. Nejprve doma s Baníkem Ostrava (0:2), kdy hrál téměř hodinu po vyloučení Tiéhiho v oslabení. Poté Liberec nebodoval na Slavii (1:3). Zvítězil ale doma nad Mladou Boleslaví (2:1), Olomoucí (2:0) a všechny body si odvezl také z Teplic (2:1) a v rámci podještědského derby přetlačil Jablonec (1:0).

Po konci minulé sezony skončilo několika hráčům hostování. Zpět do Slavie se vrátili Jakub Jugas, Jan Matoušek a Ondřej Karafiát. Do Plzně zamířil křídelník Jhon Mosquera a na Slovácko brankář Filip Nguyen. Působení na severu Čech skončilo i Michalu Sadílkovi, který se vrátil do nizozemského Eindhovenu. Od Nisy odešel i střelec šesti gólů Jakub Pešek, a to do pražské Sparty. V průběhu sezony ještě odešel na hostování do izraelského Beitaru Jeruzalém středopolař Kamso Mara.

Liberec - Bohemians 1:1 (1:0)
Liberec - Bohemians 1:1 (1:0)
S posílením si tentokrát činovníci na severu Čech dali na čas. V přípravném období dorazili pod Ještěd útočník Karol Mészáros z Českých Budějovic a ze Sparty záložník Filip Havelka. V klubu pokračuje i Jan Matoušek, jemuž Slavia prodloužila hostování. Uskutečnil se i jeden velkolepý návrat. Po letech strávených v německé Bundeslize znovu oblékl liberecký dres Theodor Gebre Selassie. Až v průběhu soutěže dorazil do Liberce talentovaný Christian Frýdek. Obranu vyztužil Dominik Plechatý. Ofenzivu posílil host z Verony, jímž je slovenský útočník Tupta. Dále i dobře známý Júsuf, jehož zapůjčila Slavia. Díru po Kamsu Marovi zacelil Christ Tiéhi, který v minulé sezoně působil v Jihlavě. Poslední posilou je Miroslav Stoch.

Asistent trenéra Erich Brabec okomentoval vzestup Liberce: "V sedmi zápasech udělal trenér Kozel třináct bodů, což je raketový nástup. Liberec nezvládl pod jeho vedením pouze domácí utkání s Ostravou a venkovní na Slavii. Dle mě se projevila kvalita hráčského kádru a jeho posílení. Za trenéra Hoftycha v týmu někteří hráči nebyli. Poté přišli kvalitní hráči do ofenzivy, což se projevuje. Je potřeba si také říct, že jim pomáhá i štěstí. Z některých zápasů vytěžili bodový zisk i se štěstím. Díky těmto atributům se v tabulce nachází tam, kde právě jsou."

Pauza zaviněná karanténou Karviné skončila a Klokani získali čas pro uzdravení hráčů: "Ukáže se až po závěrečném hvizdu, zda nám pauza přišla vhod. Věřím, že nejen kluci s drobnými šrámy, ale i ti nemocní, se uzdravili, připravili se a do zápasu budou moci vlétnout a odvést maximální výkon."
V Liberci se Klokanům dlouhodobě nedaří: "Musíme být od samého začátku koncentrovaní, odvážní v útočné fázi a prokazovat kvalitu před brankou soupeře. Když se podíváme zpětně na naše venkovní zápasy, tak jsme mohli zvítězit téměř ve všech. Bohužel jsme doplatili na to, že se nám nepodařilo vstřelit druhý gól, který by nám dodal klid. Navíc soupeři skórovali z první ošemetné situace, což nás srazilo dolů. K těm vyjmenovaným bodům bych přidal i mentální odolnost, aby nás nevykolejil případný nepříznivý stav."

Jednou z posil je Christian Frýdek, kterého by veřejnost mohla brát za obyčejného mladíka ze Sparty: "Trénoval jsem ho v dorostu Sparty. Pár let ho znám a vím, co v něm je. V útočné fázi platí za nadstandardního hráče. Vidí věci, kteří jiní hráči ne. Na nás bude, abychom ho eliminovali a nedovolili mu, aby se ukázal v nejlepším možném světle. Podle mě byl strašně brzy posunutý do dospělého fotbalu. Nebyl na takový krok ještě připravený, a to fyzicky i mentálně. Nebyl tolik silný jako je Adam Hložek. Nevěděl přesně, zda patří do A týmu, B týmu, do dorostu, či zda má jít na hostování. S agentem si to teď vyhodnotili. Momentálně je hráčem Liberce, což je pro něj v tuto chvíli nejdůležitější. Pořád je mladým hráčem, který má své roky před sebou."

Liberec - Bohemians 1:1 (1:0)
Liberec - Bohemians 1:1 (1:0)
Utkání 14. kola v tradičně chladných libereckých podmínkách začne v sobotních 15 hodin. Do role hlavního sudího je delegován Marek Radina s asistentkou Lucií Ratajovou a asistentem Matějem Vlčkem. Chybět nebudou ani videorozhodčí. Zápas je možné sledovat i na O2 TV Fotbal. Na utkání si můžete vsadit i u našeho hlavního partnera. Kompletní kurzovou nabídku společnosti Fortuna naleznete ZDE.

Fanoušci Bohemky se do svého sektoru dostanu z ulice Sokolská. Vstupenky budou v prodeji na pokladnách u vstupu. je možné si je zakoupit i v předprodeji, a to na odkazu přiloženém níže. Jeden lístek stojí v předprodeji 120 Kč. Na místě poté 150 Kč.

>>> VSTUPENKY <<<

V podmínkách pro vstup na stadion došlo k několika změnám. Při vstupu na stadion bude tedy možné prokázat bezinfekčnost následovně:

• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin od data a času zahájení zápasu.

• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování rychlého antigenního testu (RAT) s negativním výsledkem ne starším než 24 hodin od data a času zahájení zápasu.

• Dokladem od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace.

• Národním certifikátem o provedené vakcinaci očkování, přičemž uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu.