Bojovný duel na severu Čech vyhrál Liberec

Rozhodující branka padla v samotném závěru utkání.

Bojovný duel na severu Čech vyhrál Liberec

Bohemka do duelu v Liberci nastoupila v rozestavení se čtyřmi obránci a Keitou na hrotu útoku. Na severu Čech se po dvaceti minutách zastřelovali Klokani. Nejprve pálil Dostál, ale Knobloch míč lapil. Vzápětí byla k vidění doposud nejvážnější šance utkání. Novák využil volného prostoru k navedení míče a vzápětí z dvaceti metrů vypálil, avšak brankář Liberce ránu k pravé tyči vyrazil.

Brankář Klokanů zasahoval až ve třicáté minutě, když si za šestnáctkou rovnal balon na střelu Matoušek, ale Bačkovský si poradil. Zahrozila znovu Bohemka. Po prostrčení Nováka už byl skoro Levin sám před brankářem, jenže na poslední chvíli mu míč sebral obránce. Před poločasovou pauzou ještě pálil Havelka, ale z dobré pozice vysoko přestřelil branku Bačkovského. Defacto vzápětí chytrou otočkou vybojoval přímý kop Keita. Tvrdou ránu Květa u své pravé tyče Knobloch zkrotil. První poločas pod Ještědem gól nenabídl.

Liberec - Bohemians
Liberec - Bohemians
Druhou půli otevřel ránou Júsuf, ale nebyl přesný a míč zastavila ochranná síť za brankou. Záhy se po sérii odrazů dostal do střelecké pozice také Havelka, ale i tentokrát mohl Bačkovský zůstat v klidu. Další pokus si připsal talentovaný Frýdek, ovšem zpoza šestnáctky střílel vedle branky Bohemians. Velká šance Liberce ale nastala o malý okamžik později. Po zisku míče ve středu hřiště vedl akci Frýdek a přihrávkou poslal do samostatného úniku Matouška, proti němuž rychle vyběhl Bačkovský a fantasticky ho vychytal.

Po hodině hry znovu manévroval s balonem agilní Frýdek a nahrál Havelkovi, který se příliš dlouho nerozpakoval s dalším střeleckým pokusem, ovšem míč proletěl kousek nad břevnem. Do akce se dostal i videorozhodčí. Rohový kop totiž zahrával Havelka, ve vápně vyhrál souboj Júsuf a důrazný Chaluš ve skluzu protlačil míč do sítě a střetl se s Bačkovským. Branka ale nakonec byla uznána a Liberec vedl.

Vedení domácího týmu ale platilo pouhou chvilku. Sotva Klokani rozehráli, dostali se do útočné šestnáctky, kde Hronek sklepl balon pro Puškáče, který se fantasticky trefil přesně na zadní tyč a bylo srovnáno.

Liberec - Bohemians
Liberec - Bohemians
Kontroverzní moment se udál před brankou Liberce. Na centrovaný míč si nabíhal Dostál a v souboji balon odvrátil Chaluš, který současně loktem obránce Klokanů fauloval. Pokutový kop se ale nepískal a využito nebylo ani video. Na konci základní hrací doby nastal nešťastný moment. Za hranicí šestnáctky se opřel do balonu střídající Tupta a střelou na zadní tyč rozhodl o vítězství Liberce.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "První poločas byl takový poklidný a hra se odehrávala především uprostřed hřiště. Více se toho dělo až po přestávce. Do druhé půle vstoupil aktivněji Liberec. Nepomohli jsme si ani střídáním. Liberci se nakonec povedlo dát vedoucí gól, ale my dokázali rychle srovnat. Následně ovšem došlo k situaci, kdy si myslím, že nás rozhodčí poškodil. Dle mého názoru se zákrok na Dostála ani nezkoumal u videa. Po další standardní situaci Liberec zvrátil zápas na svoji stranu."