O vítězství na východě Čech rozhodli Ugwu s Keitou

Bohemka třikrát skórovala a vytvořila si i několik dalších šancí.

O vítězství na východě Čech rozhodli Ugwu s Keitou

Do přípravného utkání v Chrudimi vyrukovali Klokani v brance s Le Giangem. V obraně nastoupili mladíci Adam Kadlec s Denisem Valou a po zranění také Jan Kovařík. Ve středu zálohy Nový po boku Jindřiška. První zakončení měl na svědomí Dostál, jenž tentokrát obsadil pravý kraj záložní řady. Na rohu velkého vápna si připravil míč na střelu, ale míč letěl mimo branku. O chvilku později centr Květa domácí defenziva odvrátila jen k Novému, který ale ze střední vzdálenosti branku netrefil.

Velkou šanci si vytvořila Bohemka po úvodní čtvrthodině. Nejprve Vala nestihl důrazně zakončit po centru Bartka, avšak míč se odrazil k Dostálovi, jenž už pálil z malého vápna, ale shluk těl na brankové čáře zamezil radosti Klokanů a ránu srazil.

Chrudim - Bohemians
Chrudim - Bohemians
Poté se už Bohemka dočkala. Kovařík z levé strany skvostným centrem oslovil Keitu, jenž na malém vápně zakončil přesně do sítě a poslal Klokany do vedení. To mohl vzápětí navýšit Květ prudkou ránou z rohu šestnáctky, avšak brankář Chrudimi ji vyrazil. První poločas nakonec skončil těsným vedením Bohemky.

Po pauze byl blízko navýšení vedení střídající Vacek. Zkušený záložník byl na konci protiútoku Bohemky, ale jemným obloučkem přes vybíhajícího brankáře trefil tyč a míč pak odklidil do bezpečí dobíhající obránce. Na opačné straně si první šanci vytvořili i domácí, avšak střelu Průchy vykopl na brankové čáře Kovařík. Ve druhé příležitosti Chrudimi byl Látal, ale jeho technickou střelu fantasticky vyškrábl Bačkovský.

Chrudim - Bohemians
Chrudim - Bohemians
Deset minut před koncem skórovala Bohemka podruhé. Od Köstla se míč dostal k nohám Ugwa, jehož střela se od levé tyče odrazila až do pravé a od ní míč putoval za brankovou čáru. Defacto hned po rozehrávce získal na útočné polovině míč Vacek a okamžitě vyslal do sólového úniku Ugwa, který přidal třetí branku Bohemians.

Pohodlný náskok si už Zelenobílí uhlídali a v přípravném utkání na východě Čech jednoznačně zvítězili.