Konečně zpátky doma v Ďolíčku!

V sobotu odpoledne se Klokani utkají s Českými Budějovicemi.

Konečně zpátky doma v Ďolíčku!

Dlouhé čekání se konečně chýlí ke svému konci. Téměř po padesáti dnech se znovu v nádechu utkání FORTUNA:LIGY otevřou brány stadionu pro fanoušky Bohemians. Do Ďolíčku přijedou České Budějovice, které se díky povedené sérii bez porážky vyšvihly na sedmé místo tabulky. V ní doma porazili Karvinou (3:1), Pardubice (3:1), a Mladou Boleslav (2:1). Dynamo vytěžilo body i proti ambiciózním Jablonci a Slavii, když v obou případech brali bod za shodný výsledek (2:2). České Budějovice zároveň stále účinkují i v MOL Cupu, když se v rámci osmifinále hned v úterý doma utkají s Olomoucí. Do sobotního zápasu nenastoupí Vladislav Levin, který si bude odpykávat trest za čtyři žluté karty.

V létě navíc tým Jihočechů posílilo několik známých jmen. Jedním z nich je Michal Škoda, který dorazil po konci smlouvy v Mladé Boleslavi. Dalším novicem je Martin Sladký. Pravý krajní obránce tím ukončil pětileté angažmá v Olomouci. Záložní řadu posílil mladý Hellebrand, který hostuje ze Slavie. Spolu s ním i navrátilec Jakub Hora, jehož znají fanoušci Bohemians z působení v Ďolíčku. Formou hostování z Plzně působí na jihu Čech i Ondřej Mihálik. Dále i Mick van Buren ze Slavie a Emmanuel Tolno z Táborska.

Bohemians - Dynamo ČB
Bohemians - Dynamo ČB
Naopak další zápasy v dresu Českých Budějovic prozatím nepřidá záložník Filip Havelka, jenž se vrátil z hostování do Sparty. Útočník Karol Mészáros odešel do Liberce a David Ledecký zamířil do Teplic.

Sérii Dynama okomentoval asistent trenéra Erich Brabec: "U Budějovic se v posledních letech opakují vstupy do soutěže. Od nějakého sedmého, osmého kola začínají vyhrávat a sbírat body. Byl jsem zvědavý, zda se stejný příběh odehraje i letos. Potvrdilo se, že ano. Zvítězili v zápasech, které pro ně byly důležité. Aktuálně se nachází v tabulce na takových místech, kde možná ani sami nepředpokládali, že by mohli být."

Rodák z tamních končin mluvil i o posílení soupeře: "Posilují kádr dlouhodobě. Přichází tam hráči na hostování a po konci smluv. Novými tvářemi jsou Michal Škoda, Martin Sladký, poté Hellebrand a van Buren. Všechno to jsou hráči, kteří mají velkou kvalitu."

Bohemians odehrají domácí ligové utkání poprvé od začátku října: "Nevím, zda bude zápas zvláštní. Pro nás je ovšem potřeba ho zvládnout. Nedařilo se nám bodovat ve venkovních zápasech a neumazali jsme ztráty v tabulce pravdy. Teď je před námi šest zápasů do konce podzimní části. Věřím tomu, že získáme takový počet bodů, který jsme si řekli. Všichni se těšíme na to, že proti Budějovicím konečně začneme naší sérii."

Bohemians - Dynamo ČB 1:1 (0:0)
Bohemians - Dynamo ČB 1:1 (0:0)
Utkání 15. kola nejvyšší soutěže bude hlavním sudím Tomášem Klímou zahájeno v sobotních 15 hodin. Roli asistentů hlavního rozhodčího zaujmou Jaroslav Kubr s Danem Vodrážkou. Chybět nebudou ani videorozhodčí. V přímém přenosu zápas odvysílá stanice O2 TV Sport. Náš hlavní partner sázková kancelář Fortuna vypsala na utkání kurzy 1,97 na výhru Bohemians, 3,55 na remízu a 3,95 na vítězství hostů z Českých Budějovic. Kompletní kurzovou nabídku najdete na www.ifortuna.cz. Zaregistrujte se ještě dnes s unikátním kódem BOHEMKA1300 a získejte mimořádně navýšený vstupní bonus až 1 300 Kč. Více informací ZDE.

VSTUPENKY

Brány stadionu se otevřou hodinu před výkopem, což v tomto případě bude ve 14 hodin. Od té chvíle můžete zakoupit vstupenky na pokladnách, ale zároveň i teď online a levněji (230 Kč na hlavní tribunu, 150 Kč do sektorů B a C). V den utkání už pořídíte lístky o dvacet korun dráž.

>>> KUP SI LÍSTEK NA SOBOTNÍ ZÁPAS! <<<

BEZINFEKČNOST

V platnosti zůstává mít na stadionu nasazenou ochranu dýchacích cest bez výdechového ventilu (min. respirátor FFP2/KN95) a předložit u vstupu doklad o bezinfekčnosti. Ten nemusí předkládat pouze děti do 12 let. Oproti poslednímu domácímu utkání došlo ke změnám v pravidlech o bezinfekčnosti. Lze ji prokázat následujícími dokumenty:

• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin od data a času zahájení zápasu.

• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování rychlého antigenního testu (RAT) s negativním výsledkem ne starším než 24 hodin od data a času zahájení zápasu.

• Dokladem od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace.

• Národním certifikátem o provedené vakcinaci očkování, přičemž uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu.

Už v pátek se v rámci derby se Slavií představí i B tým Bohemians. Přípravné utkání se odehraje na Xaverově v Horních Počernicích od 11 hodin.