Béčko nastřílelo Slavii pět gólů

Klokani v derby jednoznačně zvítězili a brankář Kořének zneškodnil penaltu.

Béčko nastřílelo Slavii pět gólů

Do derby vstoupila aktivněji Slavia, které se už po pár minutách naskytla šance, avšak výborně zasáhl Dostál a míč odkopl. Záhy po faulu na Babakara nařídil rozhodčí penaltu pro červenobílé. Fantasticky se vyznamenal brankář Kořének, jenž střelu Voriazidise vyrazil.

Vzápětí se radovala Bohemka, když po skvělém presinku neměl problém trefit odkrytou branku Zeman.

Na opačné straně znovu zahrozili domácí, ale Farkaš na brankové čáře vykopl střelu Hrubeše. Uběhla chvilka a exekuce přímého kopu z výhodné pozice se ujal Šimeček, ale orazítkoval pouze tyč branky Bohemians. Neuspěl ani Toula, proti němuž se skvěle vyznamenal Kořének. Na druhé straně si v šestnáctce udělal prostor Zeman, jenže jeho střelu zneškodnil Sirotník.

Bohemians ale udeřili. Obrana Slavie sice odvrátila centr od rohového praporku, ovšem míč si našel Farkaš a naprosto výstavní trefou zvýšil náskok. Třetí branka v síti Slavie na sebe nenechala dlouho čekat. Le přiťukl balon do běhu Denisu Valovi, jenž chladnokrevně zvýšil na rozdíl třídy.

Další skvělý zákrok předvedl Kořének, když tygřím skokem k pravé tyči zneškodnil hlavičku Touly. Tentýž hráč domácích se už ale záhy prosadil a střelou na zadní tyč snížil.

Zelenobílí si ovšem vzali tříbrankový náskok zpět. Zemanův skvostný centr s naprostým přehledem uklidil do sítě Mareš. Jasným vedením Bohemians skončil i první poločas.

Krátce se po pauze Slavia znovu korigovala. Ránou na zadní tyč se trefil Douděra. Ani tentokrát ale Bohemka dlouho s reakcí neotálela. Le si přichystal míč ke střele a povedenou trefou o tyč ze střední vzdálenosti zasadil Slavii bůra.

Zelenobílí si tříbrankové vedení hlídali a domácímu týmu nedovolili pomýšlet na zvrat. V derby tak svého soka jednoznačně porazili.