Vítězný návrat do Ďolíčku

Bohemka doma díky třem gólům porazila České Budějovice.

Vítězný návrat do Ďolíčku

O něco aktivněji vstoupili do utkání hosté z Budějovic, kteří od začátku zaměstnávali nejen obranu Bohemky, ale i brankáře Bačkovského. Jeden z centrů skončil dokonce na tyčce, ale Zelenobílí situaci přežili. Po zisku míče na útočné polovině se do šance dostal Mršič, který postupoval vstříc brance z levé strany, ale gólman Klokanů si poradil.

Po dvaceti minutách Ďolíček propukl radostí. Ve velké šanci byl už Hronek, jehož ale fantasticky vychytal Vorel, ovšem míč se dostal ke Keitovi, jenž napálil míč pod břevno a Bohemians vedli.

Bohemians - Dynamo ČB
Bohemians - Dynamo ČB
Uplynulo deset minut a nastala další radost. Bohemka rozjela nádhernou akci na jeden dotek, na jejímž konci byl Hronek, jenž neměl po zpětné přihrávce Květa problém navýšit náskok Bohemians.

Dynamo si vzápětí vypracovalo příležitost. Čoličův centr se snesl na malé vápno k Mihálikovi, který ve skluzu zakončil nad branku Bačkovského. Do kabin si dvoubrankový náskok odnesli Klokani.

Zkraje druhého poločasu pálil hostující Bassey, ale Bačkovský ránu vyrazil a míč dopravil do bezpečí vracející se obránce. Záhy pálil tentýž hráč Dynama znovu, tentokrát byl už úspěšný ránou na přední tyč snížil.

Čtvrt hodiny před koncem pálil z hranice šestnácky Mršič, ale Bačkovský ránu lapil do náruče. Na druhé straně si navedl míč do střelecké pozice Novák, avšak technickou přízemní ránou orazítkoval jen pravou tyč branky Vojtěcha Vorla. O malou chvilku později pálil Novák znovu, ovšem jeho rána prosvištěla kolem pravé tyče do zámezí.

Bohemians - Dynamo ČB
Bohemians - Dynamo ČB
Do akce se dostal i videorozhodčí. Střelu Hronka vyrazil brankář Budějovic jen k Bartkovi, jenž balon doklepl do sítě. Sudí nejprve gól uznal, ale po kontrole záznamu branku zrušil. Třetí trefy se ale Bohemka přeci jen dočkala. Po přihrávce od Nováka střídající Koubek nádhernou trefou k pravé tyči znovu Klokanům vrátil dvoubrankový náskok.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Bylo to pro nás takové typické utkání. První poločas jsme se díky dvěma gólům dostali do vedení a druhý poločas jsme se trápili. Rozhodli jsme o vítězství až v závěru. Do toho třetího gólu se mohlo stát opravdu cokoliv. Vítězství je pro nás ohromně důležité. V tabulce naše pozice vypadá špatně, ale v tabulce pravdy je realita trochu jiná."