Kovařík: Konečně jsme se fanouškům odvděčili

Vítězné utkání s Českými Budějovicemi komentuje Jan Kovařík.

Kovařík: Konečně jsme se fanouškům odvděčili

Vítězné utkání komentuje Jan Kovařík, který nastoupil do ligového utkání poprvé od zářijového derby se Slavií. Levonohý záložník mluvil o průběhu utkání, soupeři i důležitosti získaných tří bodů.

Po zranění jsi konečně mohl zasáhnout do zápasu. Nakonec je z toho ideální návrat, viď?
Rozhodně ano. Pro nás bylo strašně důležité, abychom tohle utkání zvládli, a to jakýmkoliv způsobem. Myslím, že zápas byl zajímavý i pro nezaujatého diváka, neboť hodně šancí bylo k vidění před oběma brankami. My jich ovšem asi měli o něco víc a řekl bych, že i vítězství je zasloužené.

Mělo pro tebe utkání speciální náboj i v tom, že jsi v Českých Budějovicích působil?
Je pravda, že na začátku kariéry jsem si pár startů v dresu Jihočechů připsal. Od té doby už ale uplynulo tolik let i zápasů, že jsem na to vůbec nemyslel.

Znovu jsme měli velmi dobrý první poločas, ale po pauze jsme o vedení mohli přijít. Jak tuhle situaci vnímáte na hřišti? V kabině se na to připravíš, vstoupíš do druhé půle a za čtvrt hodiny přišlo snížení...
Přežili jsme nějaké šance Budějovic. Bohužel se nám to děje pořád a nevím, čím to je. V tomto případě jsme situaci ale konečně zvládli ustát a vyhráli. Doufám, že teď už to zlomíme a budeme druhé poločasy zvládat lépe. Ačkoliv hosté měli své příležitosti, tak my také. Utkání jsme mohli rozhodnout už dříve.

Cítil jsi v sobě po takové době nějaký deficit? Ať už fyzický nebo i herní?
Trochu ano. Tréninkové zatížení sice je velké, ale opravdový zápas se nedá nahradit ničím. Myslím, že pokud budu dostávat důvěru dále v následujících zápasech, tak se do zápasového tempa dostanu zpět a mé výkony budou daleko lepší.

Pro trenéra bylo utkání jubilejní sté ligové v roli hlavního trenéra. Bylo to součástí motivace?
Tuhle zprávu jsem zaznamenal už před zápasem. Jsme jedině rádi, že se nám podařilo tohle hezké jubileum udělat vítězné.

Utkání s Dynamem může být jedno z posledních, které dovolí takový počet diváků, který v Ďolíčku byl. Proběhlo i něco takového v kabině?
Teď budu mluvit jen za sebe, ale nevnímal jsem to. Soustředil jsem se pouze na fotbal a na lidi, kteří přišli zrovna na tenhle zápas. Jsem rád za krásnou návštěvu a podporu, kterou nám fanoušci vyjadřovali. My se jim konečně odvděčili vítězstvím.

Bohemians - Dynamo ČB 3:1 (2:0)
Bohemians - Dynamo ČB 3:1 (2:0)
Budějovice byly na začátku zápasu aktivnější, ale poté jsme hru srovnali. Udělalo Dynamo něco překvapivého?
Nepřekvapili nás, neboť jsme věděli, kdo nás čeká. Směrem do ofenzivy jsou dobří, vytváří si hodně šancí i různých střeleckých možností. Slušnou mají také mezihru. Jsou ale horší v defenzivě, což se i ukázalo, neboť my si vytvořili dost šancí. Co jsme si při přípravě na zápas řekli, tak se v plné míře potvrdilo.

Mohlo být v tom úvodu znát, že Dynamo mělo nahráno a jsme to my, kdo je na tahu a potřebuje nutně tři body získat?
Možné to je. Mohlo nás to trochu svazovat, když jsme si byli vědomi situace a nutnosti zisku tří bodů. O to více si jich musíme vážit a užít si je. I v dalších utkáních si ale musíme vytvářet tolik šancí. Pak věřím, že góly budou přicházet i dál.