V prosinci se Bohemka představí celkem čtyřikrát

Všechny zápasy odehrají Bohemians v Praze.

V prosinci se Bohemka představí celkem čtyřikrát

Závěrečný měsíc roku 2021 už příští týden začne. Ačkoliv jinde už vládne vánoční atmosféra, tak fotbalová nejvyšší soutěž má naplánované zápasy až do poslední víkendu před Vánocemi. Svěřenci trenéra Luďka Klusáčka odehrají dokonce čtyři utkání. Hned na první prosincový den je čeká domácí dohrávka 13. kola, načež pár dní poté se v Ďolíčku utkají s trápícím se Jabloncem. Blíží se i další derby, k němuž Bohemians pojedou na Spartu. Letošní rok uzavřou Zelenobílí tak trochu symbolicky, a to soubojem dvou domácích týmů. V Ďolíčku se Bohemka utká s Pardubicemi.

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná, 1. prosince, 18:00 (Praha, Ďolíček) - už příští středu se v Ďolíčku uskuteční dohrávka třináctého kola. Karviná se po návratu z karantény minimálně po herní stránce zvedla. Navíc dokázala obrat o body ve formě hrající Slovácko (2:2). V dalších dvou zápasech přišla o bodový zisk až v nastaveném čase. Nejprve o víkendu s Libercem (1:2) a ve středu také v rámci dohrávky s Baníkem Ostrava (1:2). Získaný bod proti týmu z Uherského Hradiště byl prvním i pro nového trenéra Bohumila Páníka, který nahradil v polovině října Jozefa Webera. Oba týmy tímto zápasem kompletně uzavřou první polovinu sezony. Následovat budou už jen tradiční odvety.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec, 5. prosince, 15:00 (Praha, Ďolíček) - hned o pár dní později se Bohemka znovu představí v domácím prostředí. Soupeřem bude severočeský Jablonec, který se od úvodu sezony potácí s vleklými potížemi. Nejlepší pozici v tabulce obsadil Jablonec po vítězství nad Baníkem Ostrava v prvním kole (1:0 - 4. místo). Jinak ovšem je odvráceným obrázkem týmu, který v posledních letech bojoval o nejvyšší příčky. Navíc netradičně ze hřišť soupeřů svěřenci trenéra Petra Rady odjeli několikrát s debaklem. Pět gólů inkasovali v Plzni i na Slavii a čtyři v Olomouci.

AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905, 12. prosince, 18:00 (Praha, Letná) - téměř po třech měsících znovu Klokani okusí příchuť pravého pražského derby. Jeho atmosféru samozřejmě ještě můžou ovlivnit vládní opatření. Samotná Sparta po srpnovém utkání v Ďolíčku poprvé opustila první místo. Povedenou sérii prožila v závěru září a celém říjnu, kdy krom vysokých výher ve Zlíně (5:2) a v Ďolíčku nad Pardubicemi (4:2) ještě doma v derby porazila i Slavii (1:0). Naposledy ale utrpěla porážku 0:4 na hřišti Slovácka. Do derby s Bohemians navíc půjde krátce po domácí bitvě s Brondby IF v rámci posledního zápasu základní skupiny Evropské ligy.

Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice, 18. prosince, 15:00 (Praha, Ďolíček) - poslední zápas roku 2021 odehraje Bohemka v domácím prostředí pár dní před Vánocemi. V Ďolíčku dojde na souboj dvou domácích týmů a Zelenobílí budou chtít Východočechům vrátit srpnovou porážku (0:3). Zatímco Klokani se od té doby přeci jen odrazili a zvítězili celkem čtyřikrát, tak o Pardubicích se toto tvrdit nedá. Na další tříbodový úspěch museli čekat až do minulého víkendu, kdy vyhráli záchranářskou bitvu v Teplicích (2:1). Díky vítězství odskočili svým pronásledovatelům ze spodku tabulky. Na předposlední Karvinou a poslední Teplice mají shodný šestibodový náskok.