Dohrávka s Karvinou ve středu

V polovině týdne čeká Klokany odložené utkání 13. kola.

Dohrávka s Karvinou ve středu

S přicházejícím teplotním ochlazením v polovině týdne nastane poslední měsíc tohoto toku. Hned na jeho první den mají Klokani před sebou dohrávku 13. kola FORTUNA:LIGY s Karvinou. V původním termínu nemohlo být utkání odehráno z důvodu karantény slezského soka. Ten se pod novým trenérem Bohumilem Páníkem zvedl, ačkoliv zatím nezískal další body. Doposud Karviná nezažila pocit vítězství. Po nástupu nového trenéra byla několikrát blízko bodovému zisku. S Libercem i Ostravou inkasoval rozhodující branku v nastaveném čase.

Karviná v létě posílila o několik zkušených hráčů. K nim se řadí exBoleslavští Daniel Bartl a Antonín Křapka. Záložní řadu posílili Aleš Nešický a Marco Túlio. Defenzivu vyztužil Petr Buchta. Naopak odešel dynamický záložník Tomáš Ostrák.

Bohemians - Karviná 2:0 (1:0)
Bohemians - Karviná 2:0 (1:0)
Klokani se ale hlavně museli vypořádat s vysokou sobotní porážkou v Plzni: "Věřím, že kluci tu sobotní prohru už v hlavách nemají. Současně i doufám, že si každý hráč z toho vzal své ponaučení, což platí i pro nás trenéry. Doufám, že středeční zápas zvládneme úplně jinak," konstatoval Erich Brabec.

Karviná doposud ještě nezvítězila: "Zažívají složité období. Dohrávají odložené zápasy a trochu se jim nahustil program. Mají za sebou pauzu způsobenou nákazou Covidem-19. Pod tlakem rozhodně jsou, což je logické. Doposud získali jen pět bodů a nemají ani jedno vítězství. Tlak je teď ale i na nás, ovšem věřím nám, že utkání zvládneme."

Po nedělním utkání s Hradcem Králové nebudou moci nastoupit vykartovaní Bartošák, Túlio a Papadopulos: "Všichni tři jsou to hráči z ofenzivy. V obraně zůstanou stejní. Viděl jsem jejich zápasy a nezvládají jejich koncovky. Musím přiznat, že proti Hradci jim dost ublížil rozhodčí. V tom utkání nebyli horším týmem. Spíše by tomu slušela remíza. Mají v jednotlivých duelech dobré pasáže, po fyzické stránce jsou na tom dobře a prezentují se dostatečnou agresivitou. V tom se jim potřebujeme vyrovnat, přidat i fotbalovost a navázat minimálně na první poločas zápasu proti Českým Budějovicím."

Pod trenérem Bohumilem Páníkem se ale Karviná zvedla: "Poslední zápasy prohrála Karviná většinou o gól. V pohárovém duelu na Slovácku bylo navíc rozhodnuto až v prodloužení. Většinou si umí zápasy rozehrát dobře, ale nedotáhnou tu práci do vítězného konce. Po psychické stránce to jsou samozřejmě pro tým velké rány. Pokud zápas zvládneme, tak se přiblížíme prostřední skupině."

Utkání mezi Bohemians a Karvinou začne s úderem středeční 18. hodiny. Hlavním sudím bude Pavel Franěk a jeho asistenty Petr Caletka s Jiřím Pečenkou. Přítomni budou i videorozhodčí. Zápas bude možné sledovat i na O2 TV Fotbal. Náš hlavní partner sázková kancelář Fortuna vypsala na utkání kurzy 1,60 na výhru Bohemians, 5,15 na remízu a 5,10 na vítězství Karviné. Kompletní kurzovou nabídku najdete na www.ifortuna.cz. Zaregistrujte se ještě dnes s unikátním kódem BOHEMKA1300 a získejte mimořádně navýšený vstupní bonus až 1 300 Kč. Více informací ZDE.

Bohemians - Karviná 2:0 (1:0)
Bohemians - Karviná 2:0 (1:0)
Kapacita Ďolíčku bude z důvodu vládních nařízení omezena. Permanentkáři si můžou svůj lístek vyzvednout online do středečních 12 hodin. Poté už zbylé vstupenky bude možné zakoupit v internetové síti Ticketportal za předprodejovou cenu 250 Kč. Pokladny na stadionu otevřeny nebudou. Více informací naleznete v tomto článku.

Ke změně došlo u podmínek bezinfekčnosti. Nyní se lze prokázat následovně: 

• Doklad od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace.

• Národní certifikát o provedené vakcinaci očkování, přičemž uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu.

• V případě, že jste podstoupili již první dávku vakcíny, ale nemáte očkování dokončené, bude možné se prokázat potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin od data a času zahájení zápasu.

• Osoby ve věku 12 - 18 let nemusejí být očkovaní, ale pro vstup na stadion můžou využít dvou možností prokázání bezinfekčnosti. Buďto předložit potvrzení od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin od data a času zahájení zápasu. Druhou variantou je předložení dokladu od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace.