Köstl: Utkání jsme kontrolovali

Vítězství nad Karvinou okomentoval obránce Daniel Köstl. 

Köstl: Utkání jsme kontrolovali

Vítězné utkání s Karvinou hodnotil obránce Daniel Köstl. V rozhovoru mluvil o výkonu Klokanů, své brance i důležitosti zápasu.

Je výhra ideální reakcí na sobotní porážku v Plzni?
Stoprocentně ano. Zvítězili jsme poměrem 3:0 a nějakým způsobem sobotní utkání odčinili. Takové zápasy se nám ale stávat nesmí. Možná to máme ještě trochu v hlavách, ale osobně si myslím, že utkání s Karvinou ukázalo, že nám na tom záleží. Jsem moc rád, že se nám podařilo v domácím prostředí ukázat dominanci.

Znovu jsme vstřelili doma dva góly mezi 20. a 30. minutou. Jde o logické vyústění tlaku, který v tomto čase máme doma opakovaně?
Asi tomu tak bude. Doprovází nás to v podstatě celou sezonu. První poločasy máme skutečně dobré, ba až nadstandardní. Hodněkrát se nám ale stalo, že ve druhých poločasech jsme si naši tvrdou práci znehodnotili. Tentokrát se nám něco takového nestalo. Podobně jako v utkání s Olomoucí jsme i teď pokračovali v určitém trendu a navíc přidali ještě třetí branku.

Vstřelil jsi druhý gól v sezoně. Vycítil jsi tu šanci už před tím, než se k tobě míč vůbec dostal?
Celá příležitost vznikla po dlouhém autovém vhazování, kterým se věnujeme. Trenér nám zdůrazňuje, že to může být dobrá zbraň. Opakovaně je trénujeme. Dnes jsme je měli na starosti já a Ibrahim Keita. Vyhrál jsem souboj a dostal míč za sebe, kde se událo několik soubojů. Míč poté nějak vypadl přede mě a myslím si, že jsem ho docela slušně uklidil k tyči a gólman nemohl reagovat.

V prvním poločase Karviná nastřelila břevno. Zatrnulo nám v tu chvíli?
Pomohlo nám tentokrát trochu i štěstí, které při nás nestálo v jiných zápasech. Situace vznikla defacto z ničeho. Asi přes naše čtyři odkopy se míč odrazil a najednou byl hráč Karviné sám před brankou, ale ránu zastavilo břevno.

Ovlivnila nás i důležitost zápasu?
Nějaký vliv to nás mělo a asi jsme na utkání kladli větší důraz. Ačkoliv to teď bude možná znít jako nějaká otřepaná fráze, tak my se na každé utkání připravujeme stejně. Současně chceme pokaždé předvádět výkony, jako byl ten proti Karviné. Okolnosti někdy nahrají takovému scénáři, že se úplně nedaří. To ovšem pro toto utkání neplatilo. Vstoupili jsme do něj dobře, v podstatě hru kontrolovali a i hra vypadala vcelku slušně.

Bohemians - Karviná 3:0 (2:0)
Bohemians - Karviná 3:0 (2:0)
Jsou utkání s Karvinou a Jabloncem těmi, která by nás mohla nastartovat? Po vydařeném zápase s Karvinou hrajeme už v neděli znovu doma...
Když budeme pokračovat touto cestou, kdy na soupeře vletíme od samého začátku, dostaneme ho pod tlak a on bude dělat chyby, tak se to stát může. Musíme ale nastolit takové tempo, aby soupeř nestíhal a my v něm mohli odehrát celé utkání. Samozřejmě nastanou pasáže, kdy kontrolu nad utkáním převezme i soupeř. Nesmíme ovšem dopustit, aby se hrálo dle jeho not. Zároveň i je potřeba vzadu udržet čisté konto.

Vstřelil jsi letos už druhý gól...
Všechny byly téměř totožné. Shodou okolností oba padly v třiadvacáté minutě. Jsem za ně rozhodně rád. Jde o vyústění toho, že se všichni tlačíme do šestnáctky. Je to teprve má druhá branka a doufám, že ještě budou nějaké příležitosti, abych přidal i další a pomohl týmu nějakým gólovým příspěvkem.