V neděli večer se Bohemka vydá na Letnou

Na závěr víkendu čeká Klokany pražské derby se Spartou.

V neděli večer se Bohemka vydá na Letnou

Rok 2021 se pomalu blíží ke svému konci. Poslední výjezd mimo vlastní teritorium čeká o tomto víkendu také
Bohemians, ovšem ti nebudou muset cestovat nijak daleko. Ligový program je totiž zavede na pražskou Letnou, kde nastoupí proti domácí Spartě k odvetnému utkání. To první se odehrálo v Ďolíčku už v polovině srpna (1:1). V úvodních ligových kolech se ještě Sparta vyhřívala na pozici lídra tabulky. Nyní sice dvakrát po sobě zvítězila, ale ze třetího místa ztrácí na první pozici pět bodů. V posledním utkání na Letné ukončili Klokani dlouhou sérii neúspěchů na stadionu Sparty, když zvítězili po brance Tomáše Necida (1:0).

Sparta letos vstřelila přes padesát gólů. Doposud jich 27 padlo po postupném útoku a dalším devíti předcházel rychlý protiútok. Svěřencům trenéra Pavla Vrby se daří skórovat i po standardních situacích. Konkrétně z rohových kopů skórovali už sedmkrát. Nejproduktivnějším hráčem je se sedmi brankami a šesti asistencemi ofenzivní záložník Jakub Pešek. Defenzivním statistikám kraluje slovenský obránce Dávid Hancko. Krom výborné úspěšnosti v napadání, odebraných míčích a soubojích vydatně přispívá k týmovým úspěchům i bodově. Z gólu se radoval už pětkrát a na další tři branky přihrál. Naposledy gólovou trefou z přímého kopu pomohl ve čtvrtečním utkání Evropské ligy k výhře nad dánským Brondby.

Sparta - Bohemians 0:1 (0:1)
Sparta - Bohemians 0:1 (0:1)
Zápasy na Spartě bývají tradičně mimořádné, což platí i tentokrát, potvrdil asistent trenéra Erich Brabec: "Naposledy se nám podařilo na Letné zvítězit, takže se tam samozřejmě těšíme. Nezvládli jsme zápas s Jabloncem, takže by bylo určitě fajn, kdybychom nějaké body získali. Jsou před námi už poslední dvě podzimní utkání."

Ve čtvrtečním utkání nastoupil dánský tým v rozestavení se třemi stopery, ale ve druhé půli přešel do klasických čtyř obránců: "Je rozdíl, jak hrálo na tři stopery Bröndby a jak hrajeme my. Každý trenér má nějaký jiný taktický záměr. Úplně nás to neovlivní v tom smyslu, jak do zápasu nastoupíme. Viděli jsme ovšem, že terén byl těžký. Do neděle se asi výrazně nezlepší. Očekávám, že to bude boj o každý metr na hřišti a hodně důležitý bude i první gól."

Útočník Matěj Pulkrab letos několikrát výrazně pomohl Spartě k vítězství a v minulé sezoně navíc ještě působil v Bohemians: "V mých očích půjde Pulky do zápasu asi až v roli žolíka. V těch předchozích zápasech Spartě pomohl několika vstřelenými, ale rovněž připravenými brankami. Předpokládám, že od začátku bude na hrotu útoku Minčev."

Tu pravou atmosféru mít derby ovšem nebude: "Raději bych samozřejmě hrál před zaplněnou Letnou. Bohužel momentálně platí taková opatření, s nimiž my nic neuděláme."

Derby na Letné bude zahájeno v nedělních 18 hodin. Delegována byla trojice sudích Pavel Orel, Kamil Hájek a Jiří Kříž. V přímém přenosu zápas odvysílá stanice O2 TV Sport. Náš hlavní partner sázková kancelář Fortuna vypsala na utkání kurzy 1,28 na výhru domácí Sparty, 6,05 na remízu a 11 na tříbodový import Bohemians. Kompletní kurzovou nabídku najdete na www.ifortuna.cz. Zaregistrujte se ještě dnes s unikátním kódem BOHEMKA1300 a získejte mimořádně navýšený vstupní bonus až 1 300 Kč. Více informací ZDE.

Sparta - Bohemians 0:1 (0:1)
Sparta - Bohemians 0:1 (0:1)
Vzhledem k aktuální situaci bohužel nemohou fanoušci Bohemians utkání na Letné navštívit. Místo ligového zápasu A týmu ovšem mají možnost vidět v akci B tým. Svěřenci trenéra Dalibora Slezáka se v posledním utkání roku 2021 utkají v derby s B týmem pražské Dukly. Utkání se hraje v areálu FC Tempo Praha na místní UMT v sobotu od 13 hodin. Vstupné je zdarma, ovšem nutné je splňovat podmínky bezinfekčnosti. Lze se prokázat následovně:

• Doklad od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace.

• Národní certifikát o provedené vakcinaci očkování, přičemž uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu.

• V případě, že jste podstoupili již první dávku vakcíny, ale nemáte očkování dokončené, bude možné se prokázat potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin od data a času zahájení zápasu.

• Osoby ve věku 12 - 18 let nemusejí být očkovaní, ale pro vstup na stadion můžou využít dvou možností prokázání bezinfekčnosti. Buďto předložit potvrzení od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin od data a času zahájení zápasu. Druhou variantou je předložení dokladu od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace.