Béčko v derby zvítězilo nad Duklou

Poslední zápas roku 2021 svěřenci trenéra Slezáka vyhráli.

Béčko v derby zvítězilo nad Duklou

Do zápasu nastoupil na pravém kraji obrany Lehovec a na hrotu útoku Ugwu. Krátce po začátku duelu se Bohemka brzy dostala do vedení. Na hranici velkého vápna zamířil přesně na zadní tyč Musil. Aktivnější byla sice poté Dukla, ale pozorná defenziva Bohemians nedovolila hráčům ve žlutých dresech ohrozit branku Kořénka. Naopak si sami vytvořili šanci. Musil roztáhl hru doleva, kde si nabíhal Le, pronikl s míčem do šestnáctky, ovšem před vybíhajícím brankářem Buchlákem zakončil vedle branky.

Hosté ale srovnat mohli. Zpoza šestnáctky pálil z přímého kopu Uhlíř, jenže Kořének fantasticky ránu vyrazil. Dukla se nakonec přeci jen dočkala. Z pravé strany přihrál před branku Lehký a Hodek trefou do odkryté branky srovnal stav duelu.

Krátce před pauzou avšak znovu udeřili Zelenobílí. Akci rozehrál rychlým autovým vhazováním Ugwu na Musila, který předal míč Zemanovi, jehož rána z hranice velkého vápna skončila přímo v pravém horním rohu branky. Záhy se vrhli Bohemians do další akce. Znovu u ní byl Musil, který připravil balon do palebné pozice volnému Marešovi, jenž chytrou střelou k pravé tyči zvýšil náskok. Za dvoubrankového náskoku Bohemky skončilo i první dějství zápasu.

Zkraje druhé půle se znovu ve skvělém světle ukázal gólman Klokanů. Z dvaceti metrů vypálil Lehký, ale Kořének ránu vytěsnil. Ke snížení měla o malý okamžik později blízko Dukla, ovšem Lehký napálil jen břevno branky Klokanů.

Na opačné straně hřiště se po skrumáži před brankou Dukly dostal k hlavičce Koutský, ovšem Buchlák výborným zákrokem vyškrábl míč pod břevnem na rohový kop. Další akci rozjel Zeman a do úniku vyslal Musila, který byl tísněn a jeho střelu skvěle zneškodnil Buchlák.

Dukla zadělala na drama. U levé tyče procedil balon do sítě Houdek. Mohlo být i srovnáno, jenže hlavičku Villasecy odvrátil do bezpečí na brankové čáře Patrik Vala.

Klokani si ale vzali dvoubrankový náskok zpět. Na krásný Zemanův centr si skvěle naběhl Koutský a chladnokrevnou hlavičkou k levé tyči přidal čtvrtou branku Zelenobílých. Do závěrečného hvizdu se už skóre neměnilo, a tak Bohemians zakončili rok 2021 vítězstvím v derby s Duklou