Z Letné odjíždíme s vysokou porážkou

Bohemka v derby na Letné pětkrát inkasovala.

Z Letné odjíždíme s vysokou porážkou

Do derby na Letné vyrukovali Klokani s triem uzdravených hráčů. Do obranné trojice se vrátil Vondra, na pravého halfbeka Dostál a do útoku Chramosta. Domácí Sparta hned na začátku ukázala, že se ji na Letné daří a vytvářela si šance. Haraslín jemným pasem našel na zadní tyči volného Peška, jenž zakončil z prvního doteku na přední tyč, kde vyrazil ránu brankář Le Giang. Záhy zpoza šestnáctky pálil Haraslín, ale gólman Klokanů střelu vyrazil. Míč se dostal ale znovu ke slovenskému záložníkovi, avšak jeho druhé zakončení během pár desítek vteřin minulo branku Bohemians.

Sparta - Bohemians
Sparta - Bohemians
Levý záložník domácích byl v úvodních minutách téměř u všech akcí Sparty. Tentokrát už ale v roli nahrávajícího hráče, když po jeho přiklepnutí ránu Hancka obrana Bohemky srazila.

Jenže vzápětí už padla první branka utkání. Křižný pas Wiesnera si v malém vápně zpracoval Hancko, přihrál Pulkrabovi a bývalý hráč Bohemians už neměl problém s tím, aby doklepl míč do sítě, čímž zajistil Spartě vedení.

Bohemka si ovšem vypracovala velkou šanci, z níž mohla srovnat krok. Köstl krásným centrem našel nabíhajícího Nového, ale ten hlavou orazítkoval břevno branky Sparty. Další akci Klokanů rozjel Květ průnikovou přihrávkou, kterou si doběhl Puškáč a okamžitě přihrával před branku Chramostovi, jenže těsně před ním stihl včasným skluzem zasáhnout Panák, který balon dopravil do bezpečí.

Naděje Klokanů zlomila závěrečná pětiminutovka první půle. Po zisku míče táhl útok středem hřiště Hložek, vyslal do úniku Pulkraba, který trefou k levé tyči přidal svůj druhý gól. Jen o několik desítek vteřin později Pešek od brankové čáry přihrál pod sebe, Hložek ještě posunul míč na hranici velkého vápna, kde byl právě Pulkrab a třetí úspěšnou trefou zkompletoval hattrick. Těsně před odchodem do kabin Pešek znovu přihrával pod sebe od brankové čáry a Pavelka křižnou střelou k levé tyči určil čtyřgólové vedení Sparty po první půli.

Sparta - Bohemians
Sparta - Bohemians
Po pauze přišli na hřiště Novák s Bartkem. Právě prvně jmenovaný si po pár minutách zpracoval pas Chramosty, zbavil se svého strážce a ránou k pravé tyči snížil. Ačkoliv zprvu vše vypadalo v pořádku, tak hlavní sudí nenechal Spartu rozehrát. Po konzultaci s videorozhodčím branku Bohemky neuznal, a tak se nadále pokračovalo za nezměněného stavu. To platilo jen chvilku. Z levé strany přilétla před branku Klokanů přihrávka a Hancko tvrdou střelou dal pátou branku Sparty.

Sparta kontrolovala průběh zápasu a do šancí se už příliš nedostávala. Za šestnáctkou pálil Dočkal, ale nad branku Bohemky. V závěru pálil prudce i střídající Souček, ovšem dělovku mladého záložníka Le Giang lapil. Čestného úspěchu se ale Bohemka dočkala. Vondra od hostující střídačky přihrál Koubkovi, jenž přiťukl Květovi. Středopolař Bohemky si míč narazil s Necidem a pohotovou ránou korigoval. Více se ovšem už v derby nestalo a Zelenobílí odjeli s Letné s porážkou.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Nevstoupili jsme do zápasu dobře. Sparta nás přitlačila, z čehož rezultovalo i její vedení. Změnili jsme rozestavení a vrátili se do utkání. Okolo třicáté minuty byl výkon slušný, ale přišlo pětiminutové zatmění, které rozhodlo o výsledku a náš výkon degradovalo. Druhá půle se víceméně jen dohrávala."