Rok 2021 uzavřeme duelem s Pardubicemi

V sobotu se v Ďolíčku odehraje poslední letošní utkání.

Rok 2021 uzavřeme duelem s Pardubicemi

Prosinec už je ve své druhé polovině a na většině místech se již vše chystá na blížící se vánoční volno. Fotbalový kalendář je ovšem jasný a tuzemská nejvyšší soutěž napíše o posledním předvánočním víkendu svou poslední kapitolu. Jedna z jejich součástí se odehraje i v Ďolíčku, a to v rámci specifické konfrontace. V sobotu odpoledne totiž v rámci posledního utkání roku 2021 na sebe narazí dva týmy, pro něž byl celý rok Ďolíček domovem. Nejedná se ovšem o jediný náboj duelu. V ligové tabulce od sebe týmy dělí čtyřbodový rozdíl. Jediná domácí výhra Pardubic byla právě ze srpna proti Bohemians (3:0). Ve venkovních zápasech už navíc svěřenci trenéra Jiřího Krejčího třikrát v řadě neprohráli, ba dokonce si přivezli dvě vítězství, a to z Teplic (2:1) a Mladé Boleslavi (3:2).

Pardubice - Bohemians 3:0 (1:0)
Pardubice - Bohemians 3:0 (1:0)
Domácí Bohemians naopak budou chtít znovu ukázat, že Ďolíček je jejich pevností. Sérii vítězných zápasů ve vlastním teritoriu jim přerušil Jablonec, a tak se zastavila na třech vítězných korálcích. Na podzim se u Botiče radovali Zelenobílí celkem čtyřikrát.

V nejproduktivnějšího hráče Pardubic se vyprofiloval brazilský rychlík Cadu, který se podílel už na devíti gólech Východočechů. Ti inkasovali už čtyřicet gólů, což je druhý nejvyšší počet. Hned sedm jich padlo po rohovém kopu. Nejčastěji útočí Pardubice právě z pravé strany. Právě odtud padlo šest branek z celkových šestnácti.

Pohled na závěrečné utkání podzimu poskytl Erich Brabec: "Je před námi poslední zápas v tomto kalendářním roce. Určitě něčím vyjímečný je. Většinou se říká, že jak ten rok zakončíte, tak se na něj takovým způsobem i zpětně díváte. Poté nastane pauza a do dalšího zápasu zbývá nějakých čtyřicet dní, ba možná i víc. V přípravě se pak samozřejmě i jinak pracuje. Nám se v posledních zápasech nedařilo a nezvládli jsme je po výsledkové, ale i herní stránce."

Jediná domácí výhra Pardubic je právě proti Klokanům: "Nechtěl bych se bavit přímo o Pardubicích. Musíme se soustředit především na nás a zahrát lépe, než tomu bylo ve zmíněných posledních ligových duelech."

Zelenobílí budou chtít napravit nejen neúspěšné derby: "V obranné fázi hry musíme přidat na zodpovědnosti. V obou šestnáctkách pak potřebujeme být daleko více agresivnější."

Fotbalový rok 2021 pro Klokany v sobotu skončí: "Taková věc závisí hlavně na hráčích. Pro někoho je celá sezona delší, protože odehráli opravdu dost zápasů a měli velké vytížení. Jiní by třeba možná chtěli hrát ještě dál. Dle mě ale sezona končí v pravý čas. U nás zkrátka nejsou podmínky uzpůsobené tomu, aby se hrála liga takhle dlouho. Ovlivňuje to samotné tréninky. Často se musí uskutečnit na umělce. Zápasy už jsou jiný případ, neboť ty se na trávě hrají."

Pardubice - Bohemians 3:0 (1:0)
Pardubice - Bohemians 3:0 (1:0)
Zápas 19. kola FORTUNA:LIGY se odehraje v sobotu od 15 hodin. Hlavním sudím bude Miroslav Zelinka a jeho asistenty Radek Kotík s Lukášem Slavíčkem. Náš hlavní partner sázková kancelář Fortuna vypsala na utkání kurzy 1,83 na výhru Bohemians, 3,80 na remízu a 4,30 na výhru hostů z Pardubic. Kompletní kurzovou nabídku najdete na www.ifortuna.cz. Zaregistrujte se ještě dnes s unikátním kódem BOHEMKA1300 a získejte mimořádně navýšený vstupní bonus až 1 300 Kč. Více informací ZDE.

Kapacita Ďolíčku byla již naplněna permanentkáři, kteří využili veškeré množství vstupenek. Ani v den utkání nebude tedy probíhat volný prodej.

Podmínky bezinfekčnosti zůstávají beze změn. Prokázat se lze tedy následovně:

• Dokladem od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace.

• Národním certifikátem o provedené vakcinaci očkování, přičemž uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu.

• V případě, že jste podstoupili již první dávku vakcíny, ale nemáte očkování dokončené, bude možné se prokázat potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin od data a času zahájení zápasu.

• Osoby ve věku 12 - 18 let nemusejí být očkovaní, ale pro vstup na stadion můžou využít dvou možností prokázání bezinfekčnosti. Buďto předložit potvrzení od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin od data a času zahájení zápasu. Druhou variantou je předložení dokladu od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace.