Bojovný zápas s vítězstvím pro Pardubice

Bohemka ani na druhý pokus Východočechy neporazila.

Bojovný zápas s vítězstvím pro Pardubice

Do posledního podzimního utkání nastoupili od úvodní minuty i obránce Krch, záložník Novák a útočník Necid. První příležitost si ale vytvořili hosté. Levý obránce Cadu se s míčem proháčkoval na střed branky a zpoza šestnáctky vypálil, ovšem ránu skryl Le Giang. Záhy z podobného místa střílel Chytil, ale mimo tři tyče.

Bohemians - Pardubice
Bohemians - Pardubice
Bohemka měla první příležitost po deseti minutách. Po odkopu se míč od pardubického hráče odrazil k Necidovi, který se trefil přesně na zadní tyč. Radost ale překazil asistent na pomezí, když odmával ofsajd. Protože se míč od hráče Pardubic odrazil z bezprostřední blízkosti a jeho hra nebyla chtěná, branka nemohla být uznána. Klokani byli dál aktivní, ale po rohových kopech nezahrozili.

Na druhé straně byli úspěšnější hosté. Po prostrčení od Černého se do samostatného úniku dostal Chytil a střelou k pravé tyči poslal hosty do vedení.

Vzápětí pálil z hranice velkého vápna Jeřábek, ale míč prolétl nad břevnem branky Le Gianga. Velkou šanci na srovnání měli Zelenobílí. V oblasti kolem penaltového puntíku pálil volný Nový, jenže bránící Kostka ránu zablokoval, ovšem jen zpět k Novému, jenž na skákavém terénu netrefil míč ideálně a střela doskákala do zámezí.

Další příležitost Bohemians nastala po rohovém kopu. Nejprve po centru Květa hlavičkoval Krch a míč jen o malý kousek minul levou tyč pardubické branky. Vzápětí se o rozehrávku znovu postaral páteční oslavenec čtyřiadvacátých narozenin, avšak tentokrát už zakončoval Vondra, ale razanci jeho zakončení ztlumil bránící hráč a Letáček na brankové čáře balon lapil.

V závěru prvního poločasu ještě dvakrát hrozila Bohemka. V prvním případě Kostka ve vlastní šestnáctce nezvládl odvrátit míč, čehož chtěl využít Novák, ale nakonec ho právě Kostka zvládl ubránit. O chvilku později si ve vápně zasekl balon Necid, tvrdou střelu defenziva Pardubic srazila k Novákovi, ale ten zakončit nedokázal. Do kabin se tedy šlo za těsného náskoku Východočechů.

Pár minut po začátku druhého poločasu se manko Klokanů zvýšilo. Na přední tyči si udělal prostor zkušený forvard Černý a procedil balon do sítě.

Bohemians - Pardubice
Bohemians - Pardubice
Blízko snížení měl Necid, ale bohužel trefil jen břevno a následně byl střídajícímu Puškáčovi odpískán útočný faul. V šanci byl i Hronek, ale po prudkém centru Květa zakončil v tísni nad branku.

Klokani se ale dočkali. Kovaříkem prodloužený centr si na zadní tyči našel Necid a ve skluzu přiblížil Bohemku na rozdíl jediné branky.

Jen o pár minut později mohli dokonce srovnat. Dostál přihrával nabíhajícímu Necidovi, jenž byl tísněn obráncem a nakonec po jeho střele míč skončil znovu na břevně. Síť za Letáčkem se nerozvlnila ani po další závaru pár minut před koncem. V nastaveném čase se ještě zaskvěl Letáček, který zneškodnil zakončení Necida. Závěrečné utkání roku 2021 tak body Klokanům nepřineslo.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Ztratit body v takovém zápase je velká komplikace. Pardubice se v tabulce pohybují okolo nás, nyní se nám přiblížil téměř na dostřel. Rozhodlo se v prvním poločase, který jsme neodehráli dobře. Nabídli jsme Pardubicím jednoduché vedení, kdy jim dovolíme po vlastním výkopu jít sami na branku. Poté jsme už jen dobývali, zejména ve druhém poločase. Celý podzim nás sužují trable v obraně, což se potvrdilo i v tomto utkání. Defacto z jediné akce napříč druhou půlí jsme obdrželi druhý gól."