Podzim z hlediska čísel a dat

První polovinu sezony jsme shrnuli ze statistického úhlu pohledu.

Podzim z hlediska čísel a dat

O víkendu skončil Klokanům fotbalový rok 2021. Podzimní část FORTUNA:LIGY zakončili na 12. místě se ziskem 18 bodů za 19 odehraných zápasů. Po víkendu nastalo celému týmu volno, po němž se v lednu vrátí ke společnému tréninku v rámci zahájení zimní přípravy. Nyní přinášíme souhrn podzimní části z pohledu sesbíraných dat a jednotlivých statistik. Také ale několik zajímavostí, které jen tak v průběhu sezony nevyjdou najevo.

Ligové zápasy Bohemians v první polovině sezony jsou vůbec nejgólovějšími. Celkem v nich padlo 71 branek. Skóre Klokanů činí 27 vstřelených a 44 inkasovaných branek. Hned třináct gólů vstřelili Bohemians po standardní situaci, z nichž jich bylo šest přímo z rohového kopu. Zbylých čtrnáct branek dala Bohemka ze hry. Drtivou většinu ale po postupném útoku. Po protiútoku se svěřenci trenéra Luďka Klusáčka radovali pouze jednou. V šesti případech předcházela gólu akce po levé straně, v pěti po pravé. Třikrát skončil úspěchem útok středem hřiště. Při pohledu na inkasované branky jich třicet padlo ze hry. Osmkrát soupeř úspěšně zakončil protiútok a dalších 22 padlo po postupném útoku. Po rohovém kopu kapituloval brankář Klokanů pětkrát.

Bohemians - Teplice 4:2 (2:1)
Bohemians - Teplice 4:2 (2:1)
Svěřenci trenéra Luďka Klusáčka kopali celkem čtyři pokutové kopy. S nimi si poradili se stoprocentní úspěšností jmenovitě Puškáč, Kovařík a dvakrát Chramosta. Naopak Le Giang s Bačkovským penaltám soupeře čelili dohromady pětkrát.

Nejproduktivnějším hráčem Bohemky je útočník David Puškáč, který nasbíral celkem sedm bodů za šest gólů a jednu asistenci. Jen o bod méně nastřádali záložník Roman Květ (jeden gól + pět asistencí) a forvard Jan Chramosta (pět gólů + jedna asistence). Třikrát se trefil mladý útočník Matěj Koubek a dvou brankách přidali také Necid, Hronek, Dostál, Köstl a Keita. Dvakrát se na vstřelené brance podílel Vojtěch Novák, Jan Kovařík, Petr Hronek a Tomáš Necid.

Střední záložník Roman Květ je nejpilnějším střelcem, když vystřelil celkem pětadvacetkrát. Na kontě má i deset přesných klíčových přihrávek. Současně se řadí k hlavním exekutorům rohových kopů. Dvaadvacetkrát se Bohemka po jeho rozehrávce dostala do zakončení a třikrát se radovala.

Sokolov - Bohemians 0:6 (0:2)
Sokolov - Bohemians 0:6 (0:2)
V počtu nasbíraných žlutých karet patří Bohemians do poloviny tabulky, konkrétně jim patří 10. místo. Spolu s Pardubicemi a Spartou patří do trojice týmů, které nemají ve svých řadách v aktuální sezoně vyloučeného hráče. Ačkoliv Klokani nezažili na podzim vydařenou výsledkovou sérii, tak se můžou "pyšnit" jinou. Hned za Spartou mají druhou nejdelší sérii bez inkasované karty, což činí 210 minut. Stříbrná pozice patří Klokanům i v tabulce ofsajdů (47). Více jich má pouze Zlín (52).

Krom ligových utkání ale Bohemka odehrála i zápasy v tuzemském poháru. V rámci MOL Cupu na podzim nastoupili Zelenobílí do tří utkání. Díky třem vítězstvím budou v poháru účinkovat i v jarní části. Celkem nastříleli jedenáct branek a ani jeden neinkasovali. Neprůstřelnost si do této chvíle drží už jen Sparta a Jablonec. Ze všech týmů, kterých se bude týkat los čtvrtfinále poháru, nastříleli Klokani nejvíc gólů.