Bohemka zahájila zimní přípravu

Dopoledne podstoupili hráči PCR testy, odpoledne začnou na hřišti.

Bohemka zahájila zimní přípravu

V pondělí 3. ledna se poprvé v roce 2022 sešli hráči A-týmu Bohemians v Ďolíčku. Celá příprava začala testováním na COVID-19, první trénink na hřišti čeká Klokany v odpoledních hodinách na umělé trávě v tréninkovém centru v Uhříněvsi.

Na startu přípravy se trenérům hlásilo 27 hráčů a 4 brankáři. Ovšem jak řekl pro klubový web sportovní ředitel klubu, tento stav se může měnit každou hodinou. „V přestupním období zítra nemusí platit to, co dnes. Očekávat se dají pohyby jak do Bohemky, tak i směrem ven. S některými hráči řešíme prodloužení smluv, jiným hledáme větší herní vytížení,“ prozradil Miroslav Držmíšek.

Některé odchody byly již zveřejněny či očekávané. Po podzimní části FORTUNA:LIGY skončil u týmu asistent trenéra Erich Brabec, který odešel na vlastní žádost z osobních rodinných důvodů. Nahradil ho Jaroslav Veselý, který naposledy trénoval druholigovou Chrudim. Jako volní hráči po vypršení smluv odešli také záložníci Vladislav Levin (návrat do Ruska) a Jan Vodháněl (přestup do rakouské Admiry Wacker Mödling).

Na straně příchodů jsme včera fanouškům představili první novou tvář. Ze Slovácka do Ďolíčku přestoupil mladý záložník Daniel Mareček (článek zde). V Bohemians podepsal smlouvu na tři roky. Z B-týmu se pro první část přípravy posouvá záložník Vladimír Zeman, z hostování ve Vyšehradu se do přípravy vrací brankář Marek Kouba.

Ve středu se k týmu připojí Evgeni Nazarov. Ruský 194 cm vysoký stoper absolvuje v Bohemce čtrnáctidenní herní zkoušku. Bývalý ruský reprezentant U21 už českou ligu hrál v dresu Teplic.

Dalším nováčkem v obranné řadě Klokanů by měl být Dominik Hašek z Chrudimi, který dnes nastupuje do přípravy. Mezi jeho herní pozice patří stoper/krajní obránce. „Forma jeho působení v zelenobílém dresu bude předmětem dalších jednání. Bohemka má zájem na hostování v jarní části s následnou opcí na přestup,“ řekl k hráči se slavným jménem Miroslav Držmíšek. Opačným směrem by měl putovat Michal Vrána, aby po zranění získal dostatečné herní vytížení. Vrána v lednu absolvuje v Chrudimi herní zkoušku a v případě setrvání bude uvolněn také na půlroční hostování. Zřejmě ale bez opce.

Do zimní přípravy naopak nenastoupí záložník Kamil Vacek, kterému klub prodloužil dovolenou a zároveň mu udělil svolení k hledání nového angažmá. Přípravu nezačne ani útočník Pavel Osmančík, který se zotavuje po operaci ucha. Po rekonvalescenci pro Pavla bude klub hledat uplatnění formou hostování. Na hostování by měl zamířit i Michael Ugwu. Ten ale přípravu standardně začíná.

Na marodce zůstávají stopeři Lukáš Hůlka, který se zotavuje po operaci kolene a Adam Kadlec, který má problémy v oblasti třísel. Brankář Kouba doléčuje svalové zranění nohy.

SOUPISKA ZIMNÍ PŘÍPRAVY 2022
Brankáři

Hugo Jan Bačkovský, Marek Kouba, Patrik Le Giang, Roman Valeš.

Obránci
David Bartek, Jiří Bederka, Martin Dostál, Dominik Hašek, Lukáš Hůlka, Adam Kadlec, Daniel Köstl, Daniel Krch, Radek Lehovec, Evgeni Nazarov, Martin Nový, Denis Vala, Jan Vondra.

Záložníci
Jakub Fulnek, Petr Hronek, Josef Jindřišek, Jan Kovařík, Roman Květ, Daniel Mareček, Vojtěch Novák, Vladimír Zeman.

Útočníci
Jan Chramosta, Ibrahim Keita, Matěj Koubek, Tomáš Necid, David Puškáč, Michael Ugwu.