Bohemka v sobotu vstoupí do Tipsport ligy

V tradičním turnaji čekají Klokany soupeři z první a druhé ligy.

Bohemka v sobotu vstoupí do Tipsport ligy

Během úvodního týdne přípravy se ke Klokanům připojila čtveřice nových hráčů, a to Daniel Mareček, Dominik Hašek, Evgeni Nazarov a Michal Beran. O víkendu vstoupí Bohemians do 25. ročníku Zimní Tipsport ligy, a to zahajovacím utkáním skupiny A.

V rámci tradičního turnaje odehrají Klokani celkem tři zápasy. Během osmi dní se utkají se Spartou B, Duklou Praha a Jabloncem. Všechna utkání se budou hrát na umělé trávě v Horních Počernicích. Kapacita areálu byla pořadatelem turnaje stanovena na 500 diváků. Vstupné je 60 Kč na celý den.

AC Sparta Praha B - Bohemians Praha 1905, 8. ledna, 10:30 (Praha - Xaverov, Horní Počernice) - nováček druhé ligy bude prvním soupeřem Klokanů v letošním ročníku Tipsport ligy. S výkony B týmu může na Spartě panovat spokojenost, neboť po první polovině sezony jsou svěřenci trenéra Michala Horňáka v konkurenci týmů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na skvělém druhém místě.

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905, 12. ledna, 10:30 (Praha - Xaverov, Horní Počernice) - na druhou lednovou středu se po třech měsících Klokani znovu střetnou s pražskou Duklou. Oba týmy na sebe v zimním turnaji narazily i před dvěma lety. Bohemka v závěru odpověděla na vyrovnávací gól Jakaba a vyhrála (2:1). Tým z Julisky je po podzimu sice až na osmém místě tabulky, ovšem na barážové pozice, které drží právě Sparta B, ztrácí jen čtyři body. Svěřence kouče Bohuslava Pilného krom zápasů v Tipsport lize ještě čeká soustředění v Písku, kde se utkají s místním třetiligovým týmem. Dalšími soupeři jsou FK Mladá Boleslav, FK Pardubice, FC Sellier & Bellot Vlašim, FK Loko Vltavín, FK Chlumec nad Cidlinou a FK Motorlet Praha.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905, 15. ledna, 10:30 (Praha - Xaverov, Horní Počernice) - účinkování v Tipsport lize letos zakončí Klokani soubojem s prvoligovým Jabloncem. Také s ním se v rámci tohoto zimního turnaje utkala Bohemka při své poslední účasti, tedy v roce 2020. Utkání skončilo nejtěsnější výhrou Jablonce (1:0). Severočeši už v úvodu přípravy přišli o útočníka Tomáše Čvančaru. Stejně jako Klokani, tak i Jablonec se po odehrání tria zápasů v Tipsport lize odebere na zahraniční soustředění. Tým okolo Tomáše Hübschmana zamíří konkrétně do Španělska. Na Pyrenejském poloostrově odehraje přípravná utkání se švýcarským druholigovým mužstvem FC Winterthur, prvoligovým Rostovem z Ruska a norským Bodo/Glimt.