Prvním soupeřem v přípravě je B tým Sparty

V sobotu dopoledne se Bohemka utká s předním týmem druhé ligy. 

Prvním soupeřem v přípravě je B tým Sparty

Po roční odmlce znovu v přípravě Bohemians nechybí Tipsport liga. Její 25. ročník už byl zahájen čtvrtečním utkáním Ostravy s Karvinou (5:2). Klokani opět figurují ve skupině A, která bude kompletně odehrána na umělé trávě v Horních Počernicích (Xaverov). Zahájí ji právě Zelenobílí, a to proti druholigovému B týmu pražské Sparty.

Svěřenci trenéra Michala Horňáka si ve druhé nejvyšší soutěži vedou na výbornou. Důkazem je nejen druhé místo po první polovině sezony. Úspěšný B tým Sparty byl hned na startu přípravy zúžen o čtyři hráče, kteří se přesunuli do A týmu. Konkrétně jde o Martina Suchomela, Vojtěcha Patráka, Václava Sejka a Matěje Ryneše.

V sestavě Sparty by se ale mohl objevit čtyřgólový útočník Matyáš Kozák, který už zapsal dva prvoligové starty během svého působení v Teplicích. Známou tváří v B týmu Sparty je zkušený záložník Lukáš Vácha. Prvoligové zkušenosti má také Dalibor Večerka, jenž přestoupil z Opavy, kde v minulé sezoně bojoval o záchranu. 

Trénink v Uhříněvsi
Trénink v Uhříněvsi
Úvodní zápas skupiny A mezi Spartou B a Bohemians se hraje v sobotu 8. ledna od 10:30 hodin. Kapacita areálu byla pořadatelem turnaje stanovena na 500 diváků. Zápas Bohemky můžete sledovat i v přímém přenosu na stanici O2 TV Sport. Využit bude videorozhodčí a v rámci testovacího režimu také "ofsajdová lajna." Vstup na celý den činí 60 Kč (od 13 hodin se hraje druhé utkání, a to mezi Duklou a Jabloncem).

Pro vstup do areálu bude potřeba prokázat bezinfekčnost. Tuto povinnost nemají pouze děti do 12 let. Oproti poslednímu ligovému utkání se podmínky nezměnily. Doložit bezinfekčnost lze následovně: 

• Dokladem od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace.

• Národním certifikátem o provedené vakcinaci očkování, přičemž uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu.

• V případě, že jste podstoupili již první dávku vakcíny, ale nemáte očkování dokončené, bude možné se prokázat potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin od data a času zahájení zápasu.

• Osoby ve věku 12 - 18 let nemusejí být očkovaní, ale pro vstup na stadion můžou využít dvou možností prokázání bezinfekčnosti. Buďto předložit potvrzení od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin od data a času zahájení zápasu. Druhou variantou je předložení dokladu od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace.