Vítězství s čistým kontem na úvod přípravy

Klokani po brankách Nazarova a Koubka porazili B tým Sparty.

Vítězství s čistým kontem na úvod přípravy

Do prvního přípravného utkání nastoupili Klokani od začátku i s novými tvářemi Nazarovem a Marečkem. První příležitost měla Sparta, ale hlavičku Amblera u pravé tyče lapil Valeš. Záhy chytře střílel Sejk, když chtěl z úctyhodné vzdálenosti přehodit brankáře Bohemky, ale ten fantastickým zákrokem střelu vytěsnil na rohový kop.

Na opačné straně levačkou odcentroval Vala na zadní tyč, ale Nový pálil nad branku. Blízko ke gólu měl vzápětí Koubek, jenže hlavičkoval kousek nad břevno. Z hranice šestnáctky střílel poté Novák, ale technická střela mezi tři tyče neletěla. Pár minut před pauzou z úhlu pálil ještě Vala, ale Kotek si pohlídal prostor na přední tyči a ránu vyrazil na roh.

Sparta B - Bohemians
Sparta B - Bohemians
Poté už Klokani udeřili. Novák přiťukl míč Nazarovovi, jenž uvnitř šestnáctky přesnou trefou k levé tyči zařídil poločasové vedení Bohemians. Po pauze tradičně obě mužstva nastoupila v odlišných jedenáctkách.

Zkraje druhé půle skórovali Zelenobílí podruhé. Po centru od rohového praporku hlavičkoval Nazarov do tyče, ale rychle se zorientoval Koubek a doklepl balon do sítě. Asistent na pomezí signalizoval ofsajdové postavení skórujícího útočníka. Situace ještě byla přezkoumána videorozhodčím a poprvé se dostala do akce i testovaná “ofsajdová lajna.” Po konzultaci nakonec hlavní sudí gól uznal, a tak vedli Klokani o dvě branky.

Sparta B - Bohemians
Sparta B - Bohemians
Ve druhém poločase byla na míči hlavně Bohemka a mohla se radovat potřetí. Po presinku pálil ve vápně Chramosta, ale gólman Tůma bravurně ránu vyrazil. Za Spartu zakončoval Kozák, ale branku Bohemians minul.

Úvodní utkání Tipsport ligy zvládli Klokani vítězně a udrželi i čisté konto.