Beran: Do Bohemky jsem se moc těšil

Záložník Michal Beran o svých prvních dnech v Bohemians.

Beran: Do Bohemky jsem se moc těšil

Jednou z nových tváří, kterou mohli fanoušci v sobotním utkání vidět, byl i Michal Beran. Blonďatý záložník na sebe hned upoutal pozornost. Po úvodním duelu v Tipsport lize v rozhovoru mluvil nejen o přesunu do Ďolíčku.

K týmu ses připojil v úterý a poprvé jsi nastoupil i do zápasu. Jaké máš zatím dojmy?
V Bohemce už jsem působil dříve, takže pocity jsou jedině pozitivní. Vrátil jsem se do známého prostředí, kde jsem se cítil dobře a líbilo se mi. Je to pro mě nová výzva. Doufám, že klukům pomůžu a budeme úspěšní.

Zmínil jsi, že v Bohemce nejsi poprvé...
Byla to snad má nejlepší sezona v dorostu. Tenkrát se mě ujal trenér Harant a strávil jsem tu rok v nejstarších dorosteneckých kategoriích. Konkrétně šlo o U19 a U18. Poté jsem odcházel do Liberce. Vzpomínám na tohle období strašně rád.

Domácí stadion se pro tebe měnit nebude, neboť Ďolíček sis vyzkoušel už v dresu Pardubic...
Je pravda, že z tohoto pohledu mě žádné stěhování nečeká. Ale na tréninky jsem musel dojíždět do Pardubic, kdežto Bohemka trénuje v Uhříněvsi, což je kousek.

Sparta B - Bohemians 0:2 (0:1)
Sparta B - Bohemians 0:2 (0:1)
Přesun do Bohemky se udál vcelku rychle...
Ten půlrok v Pardubicích nebyl úplně povedený a nakonec po společném vyhodnocení došlo k tomu, že se hostování ukončilo. Byl jsem informován o zájmu Bohemky, což mě potěšilo a já neváhal ani chvilku. Budu se snažit naplno tuhle šanci využít. Neberu to rozhodně tak, že bych teď hrál o svoji budoucnost ve Slavii. Vůbec ne. Soustředím se teď jen na Bohemku, abychom se na jaře posunuli v tabulce výš.

Jaký dojem na tebe zatím udělal tým?
Kluky jako tým sleduju hodně. Vím, jak hrají a čím se prezentují. Já jen věřím, že do systému zapadnu a bude nám spolupráce na hřišti fungovat. Jsou šikovní a síla týmu odpovídá tomu, aby se pohyboval v tabulce výš.