Dvě nové tváře na pondělním tréninku

S Bohemians se připravují Denis Granečný a Antonín Křapka.

Dvě nové tváře na pondělním tréninku

V pondělí 10. ledna se trenérům na dopoledním tréninku hlásily dvě nové tváře. Levý obránce Denis Granečný a stoper Antonín Křapka. Prvně jmenovaný přichází do Bohemians z Baníku Ostrava na týdenní herní test. Začátkem příštího týdne by se pak mělo rozhodnout o jeho možném zařazení na jarní soupisku Bohemky. Stoper Antonín Křapka dostal od Karviné svolení připravovat se s Bohemians a v řešení je jeho přestup do Ďolíčku.

DENIS GRANEČNÝ
Třiadvacetiletý obránce fotbalově vyrostl na Bazalech. V dresu Baníku také poprvé nakoukl do první ligy. Debutoval pod trenérem Petrželou před šesti lety 14. února 2016 proti Mladé Boleslavi (porážka 0:3). Jaro 2020 strávil na hostování v Českých Budějovicích. V sezoně 2020/2021 hostoval v nizozemském FC Emmen. V letošní sezoně odehrál v dresu Baníku 3 zápasy FORTUNA:LIGY proti Pardubicím (3:1), Slavii (0:4) a Teplicím (2:1). Dalších sedm startů nasbíral v MSFL a dva přidal v MOL Cupu. Nejčastěji nastupuje levonohý fotbalista na levém kraji obranné řady. Dosud v lize odehrál 78 zápasů.

ANTONÍN KŘAPKA
Za pár dnů oslaví 28. narozeniny. Stoper, který začal hrát ligu v Mladé Boleslavi, postupně hostoval v Ústí nad Labem, v Bohemians a v Pardubicích. V létě 2021 přestoupil do Karviné. První zápas v lize si zapsal 25. dubna 2015 na hřišti plzeňské Viktorie (výhra 2:1). V Ďolíčku Křapka hostoval na podzim 2016, do ligy v zelenobílém dresu však zasáhl pouze jednou. V aktuální sezoně naskočil do 17 zápasů FORTUNA:LIGY v dresu Karviné. Dva další zvládl v MOL Cupu. Jeho prvoligová statistika čítá 98 startů a 3 góly.