Antonín Křapka přestupuje do Bohemians

Na hostování přichází také Dominik Hašek, smlouvu prodloužil Ibrahim Keita.

Antonín Křapka přestupuje do Bohemians

Není to ani sekačka, ani lajnovačka. Zatím nejdůležitějším nástrojem v Ďolíčku se během zimní přípravy stalo podpisové pero. V kancelářích nad Botičem je rušno. Během dnešního dne byl dotažen jeden přestup, podepsáno hostování s opcí a prodloužena smlouva, která měla vypršet v červnu tohoto roku.

Přestup z Karviné a nový kontrakt v Ďolíčku stvrdil svým podpisem stoper Antonín Křapka. Po včerejším zapojení do tréninku se tak dnes stal Klokanem. Smlouvu v Ďolíčku podepsal na rok a půl do 30. června 2023. "Na podzim jsme měli potíže se stopery, kdy nejprve vypadl na dlouhou dobu Hůlka a následně přišly zdravotní potíže i u Krcha, Bederky, Vondry a mladého Kadlece. Proto jsme se rozhodli v zimním okně posílit právě tento post, ideálně hned na začátku přípravy, aby si hráč na tým co nejvíce zvykl," řekl k přestupu sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Návrat do Vršovic okomentoval také Antonín Křapka: “Když se ozvala Bohemka a v Karviné se mi otevřela možnost přestoupit do Prahy, měl jsem radost. V Ďolíčku jsem už krátce působil, takže prostředí znám. Nové působiště je pro mě i novou výzvou. Při prvním angažmá jsem toho moc neodehrál a tuhle reputaci bych chtěl určitě napravit. Těším se na hřiště a věřím, že jaro zvládneme a fotbal bude fanoušky bavit.”

Dalším stoperem, který bude v jarní části ligy oblékat dres s klokanem na srdci je Dominik Hašek. Nositel slavného jména se zapojil do přípravy Bohemians hned první den. Dá se říct, že si jej s sebou přivedl nový asistent trenéra Jaroslav Veselý. Oba zamířili do Ďolíčku z MFK Chrudim. Dominik bude v Bohemce působit formou půlročního hostování. Součástí hostování je i následná opce na přestup. "Dominik může zahrát stopera i krajního obránce. Střed obrany řešíme více příchody i z důvodu, že během tohoto přestupového okna může některý ze současných stoperů z klubu odejít. Chceme být připraveni i na tuto možnost," doplnil Miroslav Držmíšek. Forma krátkodobého hostování s opcí je tak pro Bohemians v tomto případě ideálním způsobem.

Poslední dnešní podpis připojil na novou smlouvu Ibrahim Keita. Francouzský útočník původem z Mali měl kontrakt do 30. června 2022. Jeho platnost byla dnes prodloužena o dva a půl roku. Hráč, který prošel mládežnickou akademií anglického Wolverhamptonu Wanderers, tak bude v Bohemce pokračovat do 31. prosince 2024.