Roman Valeš pokračuje v Bohemians

Brankář Klokanů podepsal novou dvouletou smlouvu.

Roman Valeš pokračuje v Bohemians

Dalším hráčem, který prodloužil s Bohemkou kontrakt končící v létě letošního roku je brankář Roman Valeš. Ten dnes v Ďolíčku podepsal novou smlouvu na dva roky. V dresu s klokanem tak bude pokračovat do 31. prosince 2023.

Roman Valeš přišel do Bohemky v létě 2018 z Jablonce. Tam však před příchodem nepůsobil, jaro 2018 strávil na hostování v Jihlavě. V létě 2020 si brankář Klokanů přivodil v tréninku zranění kolena, které si vyžádalo operaci a několik měsíců bez fotbalu. I proto je rád, že může v Bohemians pokračovat. "Po dvou letech jsem se zranil a v podstatě rok nechytal. Teď už jsem v pořádku, na podzim jsem chytal za béčko a teď už nastupuji i v přípravě áčka. I pro tu dlouhou absenci cítím vůči Bohemce závazek a jsem rád, že mohu pokračovat a splatit ho," řekl k podpisu Roman Valeš.

Hradec Králové - Bohemians 3:1 (3:1)
Hradec Králové - Bohemians 3:1 (3:1)
V ligovém utkání Valeš naposledy chytal v sezoně 2019/2020, kdy Bohemka prošla až do finále skupiny o Evropu. Byl v bráně při třech výhrách Bohemians nad Slováckem v řadě. Jedna přišla na konci základní části, další dvě v nadstavbě. Všechny tři zápasy vyhrála Bohemka shodně 2:1. Poslední utkání odchytal 4. července 2020 v Mladé Boleslavy, odvetný zápas v Ďolíčku sledoval pouze z lavičky.

Celkem odchytal jednatřicetiletý Roman Valeš v první lize 82 zápasů. 54 startů nasbíral v Jablonci, dalších 28 přidal v Bohemians. Čisté konto udržel ve 24 zápasech.

Valdo, držíme ti palce, ať se ti v Bohemce opět daří!

Bohemka TV