Klokani odletěli na herní soustředění

V Turecku stráví Bohemka celkem deset dní. 

Klokani odletěli na herní soustředění

V brzkých ranních hodinách se výprava Bohemians sešla v Ďolíčku, odkud zamířila společně na Letiště Václava Havla. Před desátou hodinou poté nabrali Klokani směr Turecko, kde stráví celkem deset dní a odehrají tři přípravná utkání. Jak již bylo zmíněno ve včerejším článku, na soustředění odjeli tři brankáři, devět obránců, devět záložníků a pět útočníků. Celý si ho můžete přečíst ZDE.

První utkání odehrají Bohemians už v pátek, a to proti bulharskému týmu Levski Sofia. V tamní nejvyšší soutěži, oficiálním názvem Parva liga, po podzimní části patří soupeři Klokanů šesté místo. Při bulharském herním systému to znamená, že současné umístění posílá tým do Skupiny o titul. Od prostřední skupiny, kde týmy bojují o postup do Evropské konferenční ligy, je dělí pouze jednobodová mezera. Utkání se hraje v pátek s výkopem ve 14 hodin českého času.

Druhé utkání čeká Bohemku hned po víkendu. V pondělí dojde na konfrontaci s ázerbajdžánským celkem Gabala FK. Nepůjde o první vzájemný duel těchto týmů, neboť v lednu 2018 se v Turecku oba týmy spolu utkaly. Vítězem byla Bohemka, za níž skórovali Luts, Nečas a Martin Hašek. V domácí soutěži, které se účastní osm týmů, je Gabala na druhé pozici v tabulce. V Turecku se utkání odehraje v pondělí od 13 hodin českého času.

Klokani míří na soustředění do Turecka
Klokani míří na soustředění do Turecka
V posledním utkání na soustředění bude soupeřem Wolfsberger AC. Rakouský tým přezimuje na třetí příčce tamní Bundesligy, které suverénně vládne Salzburg. V létě se Wolfsberger utkal s jiným českým týmem, a to pražskou Spartou. V dramatickém utkání nakonec zvítězil Wolfsberger (3:2). Krom zápasu s Bohemians se Rakušané ještě utkají s ukrajinským Šachtarem Doněck a několikanásobným mistrem z Bulharska, jímž je Ludogorets Razgrad. Duel mezi Wolfsbergerem a Bohemians se hraje ve čtvrtek od 13 hodin českého času.

O případných streamech budeme informovat před jednotlivými zápasy. Zpátky do České republiky se Klokani vrátí v závěru ledna. Na první mistrovské utkání roku 2022 se poté v úvodu února budou už chystat v domácích podmínkách.