V pátek čeká Bohemku první prověrka na soustředění

Klokani se v Turecku na přírodní trávě utkají s bulharským vicemistrem. 

V pátek čeká Bohemku první prověrka na soustředění

Desetidenní herní soustředění začalo ve čtvrtek Klokanům také přímo na hřišti. Do cíle dorazili Zelenobílí v pozdním středečním odpoledni a o den později už absolvovali první dva tréninky na přírodní trávě. Ještě před víkendem je navíc čeká přípravné utkání, a to proti týmu z bulharské nejvyšší soutěže. Konkrétně se jedná o klub z hlavního města tamní republiky, a to Levski Sofia. Krom něj působí v nejvyšší bulharské soutěži další týmy z města Sofia. Jmenovitě PFK CSKA Sofia, FC CSKA 1948 Sofia, Lokomotiv Sofia a Slavia Sofia. V posledních letech je v Bulharsku, díky deseti titulům v řadě, dominantním fotbalovým vládcem Ludogorets Razgrad, ovšem zdaleka ne nejúspěšnějším. Ti pochází právě z města Sofia. Vůbec nejvíce titulů má na svém kontě PFK CSKA Sofia (celkem 31) a právě druhé místo v tomto žebříčku patří soupeři Klokanů, který zvítězil v Parve lize šestadvacetkrát.

Tým Levski Sofia tvoří převážně domácí hráči. Útočnou zbraní je ovšem marocký Bilal Bari. V lize dal už pět gólů, což z něj dělá nejlepšího střelce týmu. Další tři přidal během dvou pohárových zápasů. Neodmyslitelnou součástí defenzivy je poté Ivan Goranov, který momentálně hostuje z belgického RSC Charleroi. Své místo v týmu si získal klubový odchovanec Marin Petkov, jenž v osmnácti letech chyběl pouze v jediném utkání. K jeho přednostem patří zejména driblink a připsal si i starty za národní tým Bulharska do 21 let.  

Dopolední trénink v Turecku
Dopolední trénink v Turecku
Podzimní část zakončil soupeř Klokanů na šestém místě s vyrovnaným skóre 22:22. Prozatím tak svěřencům kouče Stoilova patří šesté místo. Jejich náskok na nejbližší konkurenty je ovšem pouze jednobodový. Většina zápasů v základní části již byly odehrány. Na jaře je na programu "pouze" sedm ligových kol. Systém bulharské soutěže je shodný s tím, který je praktikován i ve FORTUNA:LIZE. Po základní části jsou týmy na základě svého umístění rozděleny do Skupiny o titul (6 týmů), Konferenční ligu (4 týmy) a o udržení (4 týmy).

První přípravné utkání v Turecku odehraje Bohemka s Levski Sofia v pátek od 14 hodin českého času. O případném streamu budeme informovat. Sledujte proto naše sociální sítě. Nejzajímavější momenty utkání naleznete v zápasové reportáži a chybět nebudou ani ohlasy přímých aktérů.