Na úvod nového týdne s Gabalou

V pondělí hraje Bohemka další přípravné utkání.

Na úvod nového týdne s Gabalou

Po pátečním utkání s Levski Sofia (1:1 - reportáž a statistiky ZDE) absolvovali Klokani další tréninkové jednotky. Na začátku nového týdne je čeká druhý přípravný zápas během tureckého soustředění. V něm se utkají s ázerbajdžánskou Gabalou, která letos znovu bojuje o příčky zaručující postup do evropských pohárů. Poslední dva ligové ročníky totiž tým ze severu Ázerbajdžánu zakončil na samém konci tabulky. Po podzimu drží ve svých rukou "Radarové" druhé místo se sedmibodovou ztrátou na vedoucí Karabach a čtyřbodovým polštářem na loňského vítěze Neftci Baku. Poměrně mladý klub, neboť byl založen až v roce 2005, navazuje na nedávné úspěchy. V letech 2013 - 2016 se třikrát v domácí soutěži umístil na třetí pozici a dvakrát si zahrál základní skupinu Evropské ligy.

PFC Levski Sofia - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
PFC Levski Sofia - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
V pondělí ale nepůjde o první vzájemný zápas Bohemky s Gabalou. V lednu 2018 došlo na konfrontaci právě v rámci zimního soustředění. Není náhodou, že se zápas odehrál i ve stejné lokalitě, kde Klokani opakovaně tráví soustředění. Tehdejší duel skončil lépe pro Bohemians, kteří po brankách Lutse, Nečase a Martina Haška zvítězili (3:1). Asistenci si připsal David Bartek. Z dnešního kádru Zelenobílých zasáhli do utkání brankář Kouba, obránci Bartek, Bederka, Hůlka, Krch a záložník Jindřišek. Na sestřih utkání se můžete podívat v odkazu níže.

Sestřih zápasu: Gabala - Bohemians 1:3, 31. ledna

Individuálně se na současném umístění podílel statisticky nejvýrazněji útočník Ulvi Isgandarov, jemuž s pěti vstřelenými góly patří šesté místo v tabulce ligových střelců. Jen o gól méně má na svém kontě Isnik Alimi. V týmu ale nalezneme i stopu brazilského fotbalu. Jedním ze zástupců největší země Jižní Ameriky v týmu je Raphael Alemao, celým jménem ovšem Raphael Schorr Utzig. Na podzim ve čtrnácti zápasech stihl vstřelit čtyři branky a na další dvě přihrát. Pozici brankářské jedničky si získal, stále ještě relativně mladý, bez osmi centimetrů dvoumetrový Nicat Mehbaliyev. Kmenový hráč ázerbajdžánského klubu Sabah FK na podzim vychytal pět čistých kont a šestkrát hájil branku reprezentace do 21 let v kvalifikačních bojích o postup na Mistrovství Evropy.

PFC Levski Sofia - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
PFC Levski Sofia - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Vzhledem k malému počtu týmů v nejvyšší soutěži se týmy potkávají ve vzájemných zápasech častěji, než dvakrát za sezonu. Ázerbajdžánská Premier League se hraje celkem na 28 kol. Jsou rovnoměrně rozdělena do podzimní a jarní části. Každý tým se tedy se všemi soupeři utká během jednoho ligového ročníku hned čtyřikrát. Pozice zaručující postup do evropských pohárů momentálně drží trio Karabach (kvalifikace o Ligu mistrů), Gabala a Neftci Baku (oba kvalifikace o Evropskou konferenční ligu).

Druhé utkání na zimním soustředění čeká Bohemku hned v pondělí 24. ledna. Hrát se bude nakonec od 13:30 českého času (původně byl výkop naplánován na 13. hodinu). Sledujte naše sociální sítě, kde budeme informovat nejen o průběhu utkání, ovšem také o případném streamu.